Fogadási csalás: az angolok szerint a Liverpool biztosan nem érintett

Vágólapra másolva!
2013.02.05. 20:08
Gordon Taylort, az angliai Hivatásos Labdarúgók Szervezetének (PFA) ügyvezető igazgatóját a fogadási botrányról faggatták, és amikor a sajtóban emlegetett Liverpool–Debrecen Bajnokok Ligája-mérkőzésről kérdezték, a vezető elmondta, mérget venne rá, hogy a szigetországi futball tiszta.

„Akár a fejemet teszem rá, hogy igazam van, amikor azt mondom, hogy a labdarúgás ebben az országban tiszta. Ennek ellenére folyamatosan éberek vagyunk" – mondta Gordon Taylor a londoni Evening Standardnek.

„Ez a téma mindig napirenden van nálunk, és nagyon éberen figyelünk itt Angliában. Ellenőrizzük, hogy a klubok új emberei megkapják a megfelelő képzést a fogadásokkal kapcsolatban, és a futball szorosan együtt dolgozik a fogadási cégekkel. A fogadások piaca egy fontos terület napjainkban, és szorosan kapcsolódik a sporthoz és a szponzorációhoz is, de arról, amiről most szó van, az inkább az alvilághoz tartozik. Mindig előfordultak hasonló megkeresések, a hatvanas évek óta megfigyelhető ez a jelenség. Ha egy játékost megkeresnek, akkor az ő felelőssége, hogy jelezze azt a klubjának, és a labdarúgók szervezete felelősének. Nagyon fontos minden gyanús dolog jelentése" – mondta Taylor.

A vezető szerint Angliában azért sincs jelen a fogadási csalás, mivel a top játékosok magas fizetést kapnak, és időben megkapják a járandóságukat.

„Elég nehéz elhinni, hogy a top játékosaink sebezhetőek lennének a fogadási csalásban. Jól meg vannak fizetve, és a bérüket mindig időben megkapják. Elképzelhető, hogy külföldön játszó futballistákat megkerestek. Tudunk róla, hogy több külföldön játszó futballista nem kapta meg időben a bérét, és ez sebezhetővé teheti őket a fogadási üggyel kapcsolatos megkeresésekben. A sportban mindig ott volt a kockázat, hogy korrupt ügyekre próbálnak rávenni valakit. Ezért kell nagyon ébernek lenni" – jelentette ki a labdarúgók szervezetének vezetője, aki hozzátette, az együttműködés a sportfogadással foglalkozó cégekkel lehetővé teszi a számukra, hogy azonnal értesüljenek a rendellenes fogadásokról, és rögtön cselekedni tudjanak az ügyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik