FIFA: újabb futballtornákat és meccseket halasztanak el

Vágólapra másolva!
2020.04.04. 11:41
null
Fotó: AFP
Pénteken megtartotta első ülését a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) koronavírus-járvány miatt létrehozott munkacsoportja, s elsőként a júniusi összes férfi és női válogatott mérkőzés elhalasztásáról fogalmazott meg és fogadott el ajánlást.

 

A FIFA-ba tömörülő kontinentális szövetségek delegáltjaiból, valamint FIFA-vezetőkből álló munkacsoport konferenciahívással lebonyolított ülésén azt is elfogadták, hogy tárgyalásokat kezdenek a 2022-es világbajnokság már korábban félbeszakított selejtezőinek módosított menetrendjéről. (Mint ismert, Európában csak jövő márciusban kezdődnek a vb-selejtezők, így a mi kontinensünk ebben nem érintett.)

A nemzetközi szövetség hivatalos honlapján megjelent sajtóközlemény szerint egyhangú állásfoglalás született az idei U17-es és U20-as női világbajnokság elhalasztásáról, és április végéig határoznak a 2020 szeptemberére kiírt litvániai futsal-világbajnokság sorsáról is.

A szintén elhalasztott olimpiai futballtorna esetén fenntartják az eredeti korhatárt (vagyis a férfiaknál a 1997. január elseje után születettek játszhatnak, plusz a három túlkoros), és minden támogatást megadnak az átigazolásokra vonatkozó előírások új helyzetbeli alkalmazhatóságához útmutatót készítő munkacsoportnak.

Elfogadták továbbá, hogy minden földrészi szövetség egy-egy képviselőjének részvételével a FIFA pénzügyi alapot hoz létre a koronavírus-járvány okozta károk enyhítésére.

A munkacsoport hivatalosan ajánlásokat fogalmazott meg, mivel azonban a FIFA befolyásos döntéshozói alkotják a testületet, és az ajánlásokat egyhangúan terjesztették elő, aligha kétséges, hogy a Bureau ezeket jóváhagyja.

Mint beszámoltunk róla, az Európai Labdarúgó-szövetség a júliusi újrakezdésben reménykedik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik