FIFA: segítsen az NS-nek eldönteni, ki volt az év játékosa és edzője!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.08.07. 15:15
null
Tavaly Cristiano Ronaldo és Zinédine Zidane nyert (Fotó: AFP)
A Nemzeti Sport is dönt az év férfi játékosát és edzőjét megillető díjról, olvasóinkat is kérjük, válasszák ki a legjobbakat!

 

Szeptember huszonnegyedikén rendezik a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség gáláját Londonban, ahol átadják a FIFA The Best (a legjobb) díjakat, az elismerés 2016-ban „vált le” az Aranylabdáról.

A FIFA gálája során a legjobb férfi és női játékost, illetve edzőt, a legjobb kapust, a legjobb szurkolókat díjazzák, valamint a fair play díjat is kiosztják.

No meg itt adják át az év gólját szerző játékost megillető Puskás-díjat is, amelyet immáron tizedszerre adnak át.

A Puskás Ferencről elnevezett elismerésre a FIFA internetes oldalán (fifa.com) lehet szavazni szeptember harmadikától (a játékosokra és edzőkre már most is).

Az Aranylabda-szavazáshoz képest nagy különbség, hogy a The Best díj esetében nemcsak az újságírók, hanem a válogatottak szövetségi, illetve csapatkapitányai is szavazhatnak, valamint a szurkolók is. Magyarországról a Nemzeti Sport futballszakírója, Szeli Mátyás képviseli az újságírókat, neki augusztus tizedikéig kell elküldenie voksait. A döntés során a 2017. július harmadika és a 2018. július tizenötödike közötti időszakot kell figyelembe venni, a szavazóknak sorrendben három játékost és edzőt kell kiválasztaniuk, az első öt, a második három, a harmadik egy pontot kap. A jelölteket minden kategóriában neves futballszemélyiségekből álló zsűri választotta ki.

Csakúgy, mint az UEFA által kiosztott, Európa legjobbjait díjazó szavazás előtt most is kérjük olvasóink véleményét, hogy hozzászólásban írják le, szerintük ki lenne az első háromban a két nevezett kategóriában. A díjat egyébként 2016-ban adták át először, a férfi játékosoknál eddig mindkétszer Cristiano Ronaldo lett az első, az edzőknél tavaly Zinédine Zidane, előtte pedig Claudio Ranieri.

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen az év férfi labdarúgója?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

SZAVAZÁS

Ön szerint ki legyen az év férfi futballedzője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik