FIFA: mindkét 2026-os vb-pályázat szavazható, egyelőre nem bővül a mezőny

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.06.10. 17:50
A 2026-os világbajnoki rendezésre benyújtott mindkét pályázat átment az „utolsó rostán”, így szerdán mindkettőre lehet szavazni a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) kongresszusán, melyen viszont nem fognak dönteni a 2022-es vb mezőnyének bővítéséről.

A FIFA tanácsának vasárnapi, moszkvai ülésén értékelték a nyolc év múlva esedékes világbajnokságra beadott két pályázatot, Marokkó, illetve Kanada, az Egyesült Államok és Mexikó közös kandidálását. Ahhoz, hogy a szerdai szavazáson részt vehessenek, a legfontosabb területekre – többek között a stadionokra és szállásokra – koncentráló értékelésnél ötből legalább két pontot el kellett érniük.

A marokkóiak 2.7, az észak-amerikaiak 4 pontot kaptak, így nincs akadálya, hogy a kongresszus szerdán döntsön közöttük.

Gianni Infantino, a FIFA elnöke már a csütörtökön kezdődő világbajnokságot megelőző moszkvai kongresszuson szerette volna, ha elfogadják a négy év múlva sorra kerülő katari vb mezőnyének 48 csapatosra bővítését. Vasárnap ugyanakkor eldőlt, hogy az oroszországi eseményen erről biztosan nem tárgyalnak, miután a dél-amerikai szövetség kérésére lekerült a napirendről.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik