FIFA: különgép a barcásoknak, akik Guardiolát hívják

Vágólapra másolva!
2012.12.21. 10:31
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) külön repülőgépet küld Barcelonába a spanyol csapat azon játékosaiért, akiknek hivatalból lesz jelenésük a január 7-i zürichi gálán. A futballisták együtt utazhatnak Pep Guardiolával, volt vezetőedzőjükkel, hiszen a klubnál most azon szervezkednek, hogy a tréner is velük érkezzen és tagja legyen a stábjuknak.

Ez a magától értődő gesztus a napi történések ismeretében kap külön jelentőséget. Amint arról beszámoltunk: Tito Vilanova vezetőedzőt csütörtökön megműtötték, és most másfél hónapos kemoterápiás kezelés vár rá. Bár a klubnál hivatalosan tagadták, hogy külsős helyettesben, vagy adott esetben pótlásban gondolkodnának, azért a találgatások folyamatosak. Márpedig Guardiola – akár ideiglenes – reaktiválása nagyon adja magát.

A FIFA-Aranylabda dobogósai között ott találhatjuk Lionel Messit és Andrés Iniestát – a harmadik Cristiano Ronaldo –, míg az év csapatában alighanem több klubtársukkal együtt kapnak helyet. Az 55-ös listán kilencen szerepelnek.

Guardiola az Év edzője díjért van versenyben, Vicente del Bosquéval, és a szabadságra vonulása miatt őt gyakran froclizó José Mourinhóval egyetemben.

A Barcelona a zürichi gála előtti este az Espanyollal játszik bajnoki derbit, majd csütörtökön a Córdobát fogadja a Király-kupa nyolcaddöntőjének visszavágóján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik