FIFA: hat klub és az egyiptomi szövetség kapott büntetést

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2018.07.19. 19:16
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hat klubot büntetett meg, mert jelentős összeggel tartozik játékosainak, míg az egyiptomi tagszervezetét azért marasztalta el, mert tiltott időszakra szervezett mérkőzést a világbajnokságra készülő válogatottnak.

A hat klub – az orosz Kubany, a katari al-Arabi és al-Haraitijat, az egyiptomi Zamalek, az arab emírségekbeli al-Dzsazira és a török Mersin Idman Yurdu – 15 és 30 ezer svájci frankos bírságot kapott. Emellett valamennyit kizárják egy évre az átigazolásokból, ha nem törlesztik az adósságot. Az egyesületek hat bajnoki pont levonását is kockáztatják, amennyiben 30-90 napon belül nem rendezik a tartozásokat.

Az egyiptomi szövetségnek azért kell 50 ezer svájci frankot fizetnie, mert a vasárnap zárult vb előtt a válogatottja olyankor játszott barátságos mérkőzést, amikor ezt nem tehette volna meg. A FIFA a vb-n szereplő játékosok védelme érdekében kötelezően pihenőhétnek nyilvánította a május 21. és 27. közötti időszakot, ennek ellenére az egyiptomiak 25-én Kuvaittal találkoztak Kuvaitvárosban, ahol 1–1-es döntetlen született.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik