FFT: vándorcirkusz az NB I-ben – a csaló Bíró Péter sztorija

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.11.04. 19:58
Sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal a frissen lecsukott Bíró Péter futballbéli gazságait elevenítjük fel.

A 2003–2004-es NB I-es bajnokságban (akkori nevén: Arany Ászok Ligában) az utolsó, vagyis tizenkettedik helyen végzett a Lombard FC-Haladás, ám a kiírás szerint így is osztályozót játszhatott az NB I B ötödikjével, a Nyíregyházával. A zöld-fehérek idegenben 1–0-ra nyertek, így a visszavágó 1–1-e után Vasban készülhettek az újabb élvonalbeli idényre. Vagyis csak készülhettek volna.

Ám alig indult el a nyári holtszezon, terjedni kezdtek a pletykák, amelyek szerint az akkori tulajdonos, Bíró Péter elköltözteti a klubot. Ez csak azért nem hangzott hihetetlennek, mert a zálogházas és ékszerkereskedő vállalkozó, a Lombard Kézi Zálog Zrt. tulajdonosa két évvel korábban már elkövetett hasonlót: 2002-ben a Tatabányát hagyta ott, úgy került Szombathelyre.

Hivatalos mérkőzésen július 17-én, a Rádió Szombathely-kupán (a későbbi Király-kupán) lehetett leírni a Lombard FC-Haladás nevet, 20-án Bíró Péter tényleg átköltöztette a Veszprém megyei Pápára az egyesületet. Pedig 19-én Illés Zoltán klubigazgató még úgy nyilatkozott a Nemzeti Sportnak, hogy nincs tudomása Bíró Péter távozási szándékáról – őt is becsapta a tulajdonos. A játékosokkal kedden 18 órakor közölték, hogy 19 órakor jelenjenek meg Pápán, ott kell tovább futballozniuk.

A teljes cikket elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik