FFT: top tíz megszorítás a nemzetközi labdarúgásban

Munkatársunktól MunkatársunktólMunkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2020.04.15. 20:28
A FourFourTwo magazin ezúttal az emlékezetes szigorító intézkedések közül válogatott.

Kedvcsinálónak néhány eset az FFT 10-es listájáról:

Ágyúséknál nincs karácsony!

A nézőszám folyamatosan csökkent, a csapat csak a tabella közepén szerénykedett, amikor 1983-ban az Arsenal igazgatósága úgy döntött, azonnali kiadáscsökkentésre van szükség. Az Ágyúsok egyik igencsak szokatlan lépése az volt, hogy az ünnepi időszak alatt az alkalmazottak nem kaphattak ingyen pulykát. „Hihetetlen, hogy ebben az időszakban milyen mértékben fogy a pénz” – mondta egy irodista a Sunnak.

Használt kötszer a Manchester Citynél

Amikor Trevor Francis 1981-ben csatlakozott a Manchester Cityhez, a háttérben minden kicsit felbolydult a Maine Roadon, mert a klub nem tudta fizetni hatalmas bérét. Még a klub orvosa is utasítást kapott a spórolásra, így Francis és más sztárok is alkalomadtán használt, sáros kötszereket kaptak. A City alig egy évvel később eladta Francist a Sampdoriának.

Romário + füstölt lazac = győzelem

Megszorító csomagot vezettek be a brazil válogatottnál az 1994-es vb-selejtezők idejére, amit Romário természetesen nem hagyhatott szó nélkül. A játékosok különböző gabonaféléket és halat kaptak, sőt külön szoba sem járt mindenkinek, de Romário a Peru elleni selejtezőt megelőző este ezt már nem bírta. Végül a stáb engedett, az apró csatár füstölt lazacot kapott – a többiek maradtak a párolt halnál.

A teljes listát megtekintheti a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik