FFT: Örülnék, ha Rio Ferdinand adna egy esélyt magának edzőként – Redknapp

Vágólapra másolva!
2019.08.18. 20:18
null
Harry Redknapp megnézné Rio Ferdinandot edzőként (Fotó: AFP, archív)
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! című rovatában ezúttal Harry Redknapp válaszol az olvasók kérdéseire.

 

Ízelítő a nagyinterjúból:

– Mire gondolt elsőként, amikor Gennaro Gattuso lefejelte Joe Jordant Milánóban?
Sharon Twyford, Enfield
– Arra, hogy nem ismeri az ellenfelét! Hiába volt jóval idősebb nála, simán kilapította volna. Joe Jordan az egyik legfittebb ember, akit valaha láttam. Az a BL a Tottenhammel kiváló időszak volt. Csodálatos légkör kísérte ezeket a mérkőzéseinket.

– Melyik korábbi játékosából lehetne jó edző?
Kevin Graham, Lancaster
– Örülnék, ha Rio Ferdinand adna egy esélyt magának. Nagyon ügyes lehetne, ha megkapná a lehetőséget valahol.

– Adna tanácsot Frank Lampardnak a Chelsea élén?
Ryan Worthington, Yeovil
– Nem szívesen. A maga ura, értelmes, nagyon alaposan ismeri a játékot. Biztos, hogy nagy erőfeszítésekre lesz szükség a részéről. Én ajánlottam be a Derbynél. Jól ismerem az elnököt, Mel Morrist, és felhívtam, amikor Gary Rowett távozott. Azt mondtam neki, hogy általában nem jól választ, próbálja ki Lampardot. Azt felelte, neki tapasztalt ember kell. Arra kértem, legalább beszélgessen el vele, mert fantasztikus ember, és sokat adna a klubnak. Erre megjegyezte, hogy másnap Londonban lesz. Eddig a pillanatig nem is beszéltem Lamparddal erről, de akkor felhívtam, és megkérdeztem, lenne-e kedve a Derby kispadjához. Igent mondott, úgyhogy megszerveztem a találkozót másnap délután hatra. Este nyolckor már azzal hívott, hogy övé az állás.

– Mi volt a legnagyobb eredménye?
Fin Palfreyman, Instagram
– Talán az, hogy megnyertük a Division Three-t a Bournemouth-szal. Száz év alatt egyszer sem játszottak másutt, csak ott és az eggyel alacsonyabb osztályban. Ez állított pályára engem is. Mindenütt akadtak nagy pillanatok. FA-kupát szereztünk a Portsmouth-szal, megnyertük a rájátszás döntőjét a QPR-ral, Bobby Zamora a ráadás perceiben talált be. A Portsmouth az első idényemben jutott fel a Premier League-be, és 2006-ban is ott maradt. Amikor visszamentem a csapathoz, szinte biztos volt, hogy kiesik, mégis sikerült bent maradnunk. Ha nem így lett volna, nekem is végem a klubnál. Nagyon nagyot meneteltünk, sikerült, és így mindenki naggyá vált. Ilyen a futball. Nem igaz?

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik