FFT: nélkülözhetetlen segítők vagy gátlástalan üzletemberek?

Vágólapra másolva!
2019.10.03. 14:07
Játékosügynökök: nélkülözhetetlen segítők vagy jéghideg, gátlástalan üzletemberek? A FourFourTwo magazin terjedelmes cikkel merítette ki a témát.

Minden megközelítés kérdése. Nélkülözhetetlen segítők, jéghideg üzletemberek vagy gátlástalan gazfickók? Nyilván mindháromra van példa. De mert a pályán önmaga maximumát nyújtó labdarúgótól igazán nem várható el, hogy a jog, a diplomácia és a közgazdaságtan útvesztőiben is hasonló tökéletességgel igazodjon el, kell valaki, aki mögötte áll, aki ügyintéz, tárgyal és elsimít. Minden sikeres popsztár, színész és persze futballista mögött áll valaki, aki tudja, nem elég a tehetség, azt el is kell tudni adni. Ez a valaki az ügynök.

Klubelnökök, sportigazgatók és edzők szedik a nyugtatót, ha feltűnik a tárgyalóasztal túloldalán – vagy éppen hálát adnak a sorsnak, hogy az útjukba sodorta, hiszen csiszolatlan gyémántot tett le a klub asztalára. Az ügynök pedig dolgozik, védence, no meg a saját jól felfogott érdekei mentén, optimális esetben mindenki megelégedésére. Vitathatatlan, hogy ma már kikerülhetetlen eleme a világfutball táplálékláncának.

A FourFourTwo tíz plusz egy kérdést intézett a magyar futball legnevesebb ügynökeihez. Az ezekre adott válaszok alapján reményeink szerint tisztul a kép. Avagy kiderülhet, hogy munkájuk egyfelől nem az ördögtől való, másrészt irigylésre is csak abban az esetben méltó, ha a mögötte feszülő munkát is fel-, illetve elismerjük.

A terjedelmes FFT-cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik