FFT: mesterlövészek, a szezon leghatékonyabb gólszerzői

Vágólapra másolva!
2019.04.02. 18:17
Kinek a nevéhez fűződik a legtöbb gól és gólpassz? Mi az az MpGC? A FourFourTwo ezen statisztikák alapján összeállított egy tizenötös listát, amely a mostani Premier League-idény legeredményesebb és leghatékonyabb gólszerzőit szedi sorrendbe. Mármint azokat, akik valóban a leghatékonyabbak.

Igaz, ami igaz, nagyon izgalmasan alakulnak a Premier League idei küzdelmei a gólkirályi címért. Az előző szezonban a liverpooli Mohamed Szalah végzett az élen, és bár csak kettővel lemaradva, harminc találatával Harry Kane lett a második, ám március után már nem volt igazán versenyben. Ehhez képest a 2018–2019-es kiírásban egy tucat játékost tekinthetünk potenciális jelöltnek, de legalábbis jóval sűrűbb a góllövőlista élmezőnye, mint egy évvel ezelőtt.

És mivel jól tudjuk, hogy a mi olvasóink igényesek és többet szeretnének kapni egy egyszerű góllövőlistánál, átnéztük az MpGC (minutes per goal contribution) statisztikákat, melyek azt mutatják, hogy egy futballista hány percenként járul hozzá egy gólhoz úgy, hogy vagy ő maga szerzi, vagy ő adja a gólpasszt. Ez talán jobban tükrözi, hogy ki mennyire hatékony.

Az összeállítást megnézhetitek a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik