FFT: „Megvan, megvan, megvan, kell!” – a focis kártyák története

B. Z.B. Z.
Vágólapra másolva!
2020.04.29. 11:11
null
Az FFT a focis kártyák történetének járt utána (Fotó: FFT)
Szurkolók ezreinek ugyanazt jelenti az idénykezdet: megszerezni annyi képet a matricaalbumba, amennyit csak lehet. A FourFourTwo felidézi a vásárlás-csere-beragasztás hármas aktusát az elmúlt 135 évből.

 

Cseréljük el Lionel Messit Theo Walcottra? Ez az a kérés, amitől minden Barca-drukker nyomban a szívéhez kapna. Ám a matricagyűjtők világában ez egy teljesen átlagos mondat. Ez egy olyan világ, amelyben kevés izgalmasabb dolog van, mint feltépni a csomagolópapírt, és várni, hogy vajon Paul Pogba, Juan Cuadrado, Ádám Martin, két Stoke City-védő vagy egy csillogó Aston Villa-címer rejtőzik-e a pakliban?

Valószínűleg minden futballrajongó gyűjtött valaha focis kártyákat vagy matricákat, és sokan még ma is ezt teszik. Ennek a szenvedélynek csaknem olyan régi múltja van, mint magának a sportágnak, és továbbra is őrülten népszerű. A gyerekek még mindig lelkesen cserélgetik a kártyákat a játszótereken, és sok idősebb szurkoló is nosztalgiával tekint vissza gyűjteményére, miközben a legnagyobb műgonddal leveszi a védőfóliát az albumról, amelynek minden darabja megvan, és óvatosan lapozgatni kezdi.

A futballkártyák és matricák története hűen tükrözi a futball történelmét is. Ezek a kis darab papírok olyanok, mint az időkapszulák, elvisznek minket a múltba, segítenek felidézni a rég elfelejtett játékosokat, és nem hagynak minket megfeledkezni a régi idők hajdivatjáról sem. Mindannyian imádjuk nézegetni a '80-as évek kelet-európai frizuráit, de jókat lehet szórakozni a fiatal Gordon Strachan vagy Sam Allardyce képein is. Az igazi öröm azonban elmerülni a futballtörténelem tengerében.

A focis kártyák és -matricák lebilincselő története elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik