FFT: megjelent a FourFourTwo magazin márciusi száma

Vágólapra másolva!
2020.02.14. 10:57
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 120., avagy 2020 márciusi száma!

• A címlapsztori hőse José Mourinho. Tíz hosszú év telt el azóta, hogy José Mourinho legutóbb BL-t nyert. A helyzet most sem túl biztató, de a Tottenham főnöke még nem adta fel.
• A címlapsztori hőse José Mourinho. Tíz hosszú év telt el azóta, hogy José Mourinho legutóbb BL-t nyert. A helyzet most sem túl biztató, de a Tottenham főnöke még nem adta fel.

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a Barcelonával és a spanyol válogatottal mindent megnyerő Andrés Iniesta válaszol az FFT-olvasók kérdéseire.

• A türelmetlen szenegálinak sokáig kellett várnia, hogy bekerüljön az Aranylabdára jelölt játékosok közé. Most azok beszélnek Mané felemelkedéséről, akik mindezt végignézték.

• A Real Madrid Keselyűalakulata, a La Quinta del Buitre 16 trófeát gyűjtött be, és reményt adott a Franco-diktatúrából ébredező Spanyolországnak, de legnagyobb vágyát sosem váltotta valóra. Az FFT a Fehérek mágikus ötös fogatára emlékezik.

• Rio Ferdinand 2008-ban csatlakozott azon kivételes Manchester United-kapitányok sorához, akik magasba emelhették a Bajnokok Ligája trófeáját. Most felidézi a moszkvai győzelem eufóriáját, valamint a West Ham United, a Leeds United és a válogatott kötelékében töltött évek legemlékezetesebb pillanatait.

• Az 1996-os Eb-n Skócia ellen lőtt bombagólját a torinói könnyek és Glenn Hoddle szállodai szobájának átrendezése keretezték. Barátai, társai és ellenfelei idézték fel Paul Gascoigne válogatottban töltött időszakát.

• A Vissel Kobe, a japán Barca a soraiban tudhatja Andrés Iniestát, David Villát, még váratott magára a nagy siker és riportunk idején ott játszott Lukas Podolski is, aki azóta az Antalyasporhoz szerződött. Az FFT látogatásakor még váratott magára a nagy siker.

• Döglött akták című sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, miért verte meg Véber György az újpesti piacfelügyelőt.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a labdarúgás többek között arra szolgált a rendszerváltás előtt, hogy az emberek fordulóról fordulóra kiereszthessék a fáradt gőzt. A gőz mértéke már más kérdés volt; de utólag kiértékelve az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltárában őrzött dokumentumokat, előfordulhat, hogy csupán a túlzott igyekezet vetette papírra a nyomozók meglátásait, amik nem mindig tükrözték a valóságot.

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik