FFT: megjelent a FourFourTwo magazin januári száma!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.14. 12:25
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 105., avagy 2019. januári száma! A tartalomból:

• A címlapsztori főszereplője a magyar válogatott népszerű olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki közmegbecsülésnek örvend, amióta 2017-ben bajnoki címig vezette az esélytelennek tartott Honvédot. A napokban könyv is jelent meg róla Ch. Gáll Andrástól, aki bemutatja az itáliai mágus hihetetlen útját a torinói Filadelfiától a magyar kapitányi posztig.
• A címlapsztori főszereplője a magyar válogatott népszerű olasz szövetségi kapitánya, Marco Rossi, aki közmegbecsülésnek örvend, amióta 2017-ben bajnoki címig vezette az esélytelennek tartott Honvédot. A napokban könyv is jelent meg róla Ch. Gáll Andrástól, aki bemutatja az itáliai mágus hihetetlen útját a torinói Filadelfiától a magyar kapitányi posztig.

• A Kérdezd meg pacekba! című rovatban ezúttal a korábbi Manchester United-sztár, Michael Carrick válaszol az olvasók kérdéseire. Min múlott, hogy nem lett az Arsenalé? Miért nem vált be David Moyes a Unitednál? Lehetett volna többször válogatott? Ezekre a kérdésekre is reagál a 34-szeres angol válogatott játékos.

• A brit anyalap szerkesztői az év végén szokás szerint megválasztották az esztendő legjobbjait. Náluk Gareth Southgate, az angol válogatottal vb-4. szövetségi kapitány lett az év edzője. Lehet ezt persze vitatni, de tény, hogy sok érv gyűlt össze mellette is.

• Az viszont nem vitás, hogy az év legjobb fiatalja Kylian Mbappé. A legtöbb feltörekvő tehetség egy vb-győzelem után elégedetten hátradőlne, ám a francia diadal csak fokozta a PSG csatárának harci kedvét. Isten óvja, aki az útjába áll...

• Azt is kevesen vitatják, hogy Gareth Bale kijevi BL-döntős góljánál aligha akadt szebb a 2018-as esztendőben. Arra mindenki emlékszik, hogy hol volt éppen, amikor a walesi őrületes találata felrázta a Liverpool elleni döntőt. Ugyan a FIFA szerint nem ez volt 2018 Puskás-díjas gólja, mi viszont biztosak vagyunk benne, hogy igen.

• Azon a kijevi döntőn a vesztes csapat tagja volt Virgil van Dijk, de sokan biztosak benne, hogy lesz ő még a másik oldalon is. Pedig Van Dijk brutális összegű januári szerződtetése után sokan kétségbe vonták, hogy megtérül a kiadás. Hosszú ideig tartó nehéz időszakot és személyes küzdelmet követően a futballista tudja, hogyan kell ezeket a véleményeket elhallgattatni. Ő a jövő védőcsillaga?

• Az év embere nálunk David Silva, aki kulcsszerepet játszott abban, hogy a Manchester City ismét bajnok lehetett 2018-ban. Pedig a passzmester nem is azzal foglalkozott a legtöbbet, ami a pályán történt...

• Az év legrokonszenvesebb vesztesei a horvátok, akik a moszkvai vb-döntőben nem tudták feltenni a koronát a teljesítményükre. Sztárjaik egyike, Ivan Perisic igencsak mozgalmas éven van túl: miután a válogatottal a vb-fináléig menetelt, az Internazionaléval újra indulhatott a Bajnokok Ligájában.

• Négy menedzser, egy kupadöntő-vereség és egy rémisztő balhé az edzőpályán, amelynek következtében több játékos is szerződést bontott. Ez nem a Sporting CP éve volt. A lisszaboniaké az év klubválsága.

• 2018-ban is fantasztikus fotók készültek a futball világában. Fotólabor rovatunkban tízoldalas válogatásban mutatjuk meg a legemlékezetesebbeket!

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben az állambiztonság és a Ferencváros kapcsolatáról ír, s egy amilyen különös, olyan drámai edző- és elnökbuktatásról.

• Döglött akták sorozatunkban pedig felidézzük, milyen kaotikusan, pénzügyi és morális válságban, a megszűnés lehetőségének reális közelségében telt el az a három év 2004 és 2007 között a székesfehérvári futballban, amit Garancsi István tulajdonos érkezése zárt le.

A FourFourTwo legújabb lapszámában is több mint 100 oldalon várja az olvasókat!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik