FFT: megjelent a FourFourTwo magazin februári száma!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.18. 12:53
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 107., avagy 2019. februári száma!

Ki kívánkozhatna jobban a kapusoknak szentelt számunk címlapjára, mint maga a legnagyobb? Szóra bírtuk Gianluigi Buffont, beszélgettünk a közösségi médiáról, az igazolási díjakról, és arról, milyen az utolsó mohikán élete. Kevés nagyobb aktív legenda van nála.
Ki kívánkozhatna jobban a kapusoknak szentelt számunk címlapjára, mint maga a legnagyobb? Szóra bírtuk Gianluigi Buffont, beszélgettünk a közösségi médiáról, az igazolási díjakról, és arról, milyen az utolsó mohikán élete. Kevés nagyobb aktív legenda van nála.

A tavaly májusi BL-döntő rávilágított, hogy a Liverpoolnak égető szüksége van egy jó kapusra. Aztán jött a brazil Alisson. A Vörösök 13-asa többek közt Kloppról, Kariusról és a mágikus lelátóról, a Kopról.

Az arca talán még nem ismerős, a neve valószínűleg már igen. Jan Oblak eddigi eredményei olyan elképesztőek, hogy azt hihetnénk, félreírták őket: az Atlético Madridnál az első 125 mérkőzésből 73-on egy gólt sem engedett be. Nem csoda, hogy a legnagyobb klubok is felfigyeltek a szlovén óriásra.

• Jordan Pickford nincs híján az önbizalomnak. Az sem zavarta, hogy a csapattársai az északkeleties tájszólásával heccelik. Vagy hogy neki kellett megtörnie a válogatott tizenegyespárbaj-átkát.

• Helmuth Duckadam pályafutásának 1986-ban kellett volna beindulnia, amikor megállta a helyét az FC Barcelonával szemben a sevillai BEK-döntőben. Mégis szinte egyik pillanatról a másikra tűnt el, ami a román kommunista rezsimre terelte a gyanút.

A kapusok mind őrültek, szokták mondani. De köztük is vannak őrültebbek. Összegyűjtöttük a legnagyobbakat a metrófogantyústól a műkedvelőn át a hústolvajig.

• A számos csodabogár mellett igyekszünk bemutatni néhány legendás kapust is az elmúlt fél évszázadból.

• Kérdezd meg pacekba! rovatunkban sem fordítunk hátat a kapusoknak: ezúttal Disztl Pétertől kérdezhettek olvasóink. Hogy is volt az a pornófilm-nézegetés? Miért nem tart rá igényt a magyar futball? Östreicher intézte volna a Real-szerződését? Ezekre a kérdésekre is válaszol a mexikói vb-szereplő kapus.

• Döglött akták rovatunk azon kevés közé tartozik, amelyben elvonatkoztatunk a kapusoktól. Veszprémi Linda nyomozónő ezúttal lehetetlen küldetésre vállalkozott: megpróbált utánajárni, hová is tűnt el a Fradi BL-ben szerzett vagyona a kilencvenes évek derekán.

• Vörös Csaba levéltári sorozata a 12., azon belül pedig a Ferencvárossal foglalkozó széria harmadik, utolsó részéhez érkezett. A cikk tárgya ezúttal dr. Lakat Károly, a legendás edző. Talán nem túlzás kijelenteni, hogy Lakat doktor volt a magyar labdarúgás nagy korszakának egyik legmeghatározóbb alakja: játékosként az 1940-es, ’50-es években a Ferencvárost és a válogatottat erősítette, pályafutását befejezve pedig edző lett. Az olimpiai válogatottal kétszer is aranyérmet nyert. Személyisége és gondolkodása izgatta a sporttal is foglalkozó politikai rendőrség nyomozóit, akik attól tartottak, hogy szabadszájúsága átragad másokra is. De vajon mit rejtenek a titkosítás alól immár feloldott levéltári dokumentumok?

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait. Keresd az újságárusoknál!!!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik