FFT: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.03.13. 13:05
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 121., avagy 2020 áprilisi száma!

• Címlapon a jövő ifjú zálogai közül a norvég Erling Haaland, aki már a Red Bull Salzburgban is felhívta magára a figyelmet, de amióta a Borussia Dortmundban ontja a gólokat, mindenki a lábai előtt hever.
• Címlapon a jövő ifjú zálogai közül a norvég Erling Haaland, aki már a Red Bull Salzburgban is felhívta magára a figyelmet, de amióta a Borussia Dortmundban ontja a gólokat, mindenki a lábai előtt hever.

• Haaland mellett több tehetséges fiatalt bemutatunk, köztük Marcus Rashfordot, akinek a karrierje alighanem még csak most indul be igazán, de a Manchester United és az angol válogatott támadója már ma is kirobbanthatatlan a csapataiból. Még mindig csak 22 éves, és már 38-szoros válogatott.

• Aztán itt van Rubén Neves: 17 évesen az FC Portóban lépett pályára, 18 évesen kapitány a Bajnokok Ligájában, 21 évesen a Wolverhampton Wanderers hőse. Rúben Neves fiatalkora ellenére pillanatok alatt a Premier League sztárjává vált, de ettől még ugyanúgy szívesen főz a csapattársaira.

• Na és Vinícius Jr., a legutóbbi el Clásico hőse! Mindenkinek leesett az álla, amikor 2017-ben 16 évesen megvette a Real Madrid. Most mindent elmondott nekünk, amit tudnunk kell róla.

• A 21 éves Kylian Mbappé már besöpörte az összes francia díjat, és hozzásegítette a francia válogatottat a világbajnoki diadalhoz. Mit tartogathat a következő tíz év? Készüljünk az új király koronázására.

• Aztán van egy fiatal, aki gigantikus nyomás alatt kell teljesítsen: apja Paolo, nagyapja Cesare Maldini. Vajon a 18 éves Daniel Maldini újra elhozza az újabb aranykort a Milannak?

„Barca-játékosként cselgáncsoztam Xavival, de megcsúszott, és kiugrott a válla. Hetekig nem játszott” – mesélte Boudewijn Zenden, a hollandok korábbi klasszisa. Ő volt ezúttal népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatunk vendége, tőle kérdezhettek az FFT-olvasók.

• Búcsúzunk Göröcs Jánostól: Lakat T. Károly emlékezik minden idők legnagyobb magyar labdarúgóinak egyikére.

• A Liverpool 30 éve nem nyerte meg az angol bajnokságot, senki sem sejtette, hogy ilyen hosszú lesz a böjt, amely idén minden jel szerint lezárul. Ama 1990-es liverpooli bajnokcsapatra emlékezünk.

• Döglött akták című sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, hogy Gyurcsány Ferenc hogyan építette le kétszer is az ígéretes Bozsik-programot.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben arról ír: a Kádár-korszakban a bundázás olyan megtűrt cselekvés volt, mint a csempészés, hiszen a játékosok amatőrökként nem kaphattak olyan magas bért, mint a profik Nyugaton. A megbeszélt eredmények ugyan erkölcsi kérdéseket vetettek fel, ám a legtöbbször senki sem akadályozta meg, mert a sportelhárítás a birtokába jutott információkkal zsarolni tudta az elkövetőket.

• Tíz éve jelent meg az újságosstandokon az 1994 óta hasító népszerűségű angol havi futballmagazin, a FourFourTwo magyar kiadása. Akkor éppen Bajnai Gordon volt a miniszterelnök, Kisteleki István az MLSZ elnöke és Erwin Koeman a szövetségi kapitány, ebből is látszik, hogy azóta milyen irdatlan mennyiségű víz folyt le a Dunán. Szemezgettünk hát tíz év 120 lapszámának – szigorúan magyar vonatkozású, azaz saját – kínálatából. Isten éltesse a tízéves FourFourTwo-t!

Ez csak az ízelítő volt, a világ kedvenc futballmagazinja továbbra is több mint 100 oldalon tálalja a futballvilág legfinomabb fogásait.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik