FFT: megjelent a FourFourTwo magazin áprilisi száma

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.14. 11:34
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 109., avagy 2019 áprilisi száma! A tartalomból:

Címlapsztárunk: Virgil van Dijk! A Liverpool jövője narancssárga, és ez Virgil van Dijknak köszönhető. A vörösök már egy évvel az után esélyesek a bajnoki címre, hogy a holland védő megjelent náluk. Övé a jövő, ez kétségtelen.

Címlapsztárunk: Virgil van Dijk! A Liverpool jövője narancssárga, és ez Virgil van Dijknak köszönhető. A vörösök már egy évvel az után esélyesek a bajnoki címre, hogy a holland védő megjelent náluk. Övé a jövő, ez kétségtelen.

• Van Dijk lehet, hogy forradalmasítani fogja a futballt, de persze nem ő lenne az első belső védő, aki ezt megteszi. Összeállításunk a nagy elődjeiről szól Bobby Moore-tól Franz Beckenbaueren és Mészöly Kálmánon át az aranylabdás Fabio Cannavaróig.

Ander Herrera nem tartozik a legnépszerűbb játékosok közé, de kitartásával, hűségével és egyenes beszédével belopta magát a Manchester United szurkolóinak szívébe. Hogy gonosz lenne? Nekünk nem úgy tűnik…

A kütyük és a futball már nem bír meglenni egymás nélkül. Nemcsak csevegésre használjuk: az azonnali üzenetváltás megváltoztatta a játékosok életét, és véget vetett a határidőre érkező fax korának. Akkor ez most jó hír, vagy sem? Íme, a WhatsApp hatása a futballra!

• Amikor sérülések sújtják a Tottenhamet, késik az új stadion átadása, és nincsenek új igazolások, a csapat valami csoda folytán mégis versenyben van a BL-címért. Lucas Moura szerint a Tottenham nagyon éhezi a sikert.

• A görög bajnokságot három évtizede valamelyik fővárosi klub nyeri meg. A PAOK ezt megelégelve megcélozta a trófeát, amelyet 1985 óta nem tudott megszerezni. Az FFT a Fekete Pokolban testközelből nézte a PAOK és a nagy rivális, az Olympiakosz csatáját.

• Kérdezd meg pacekba! című rovatunkban ezúttal a legendás Szokolai László válaszolt az olvasók kérdéseire. Mit mondott Östreicher Emilnek, amiből problémája lett? Miért kapott felfüggesztett börtönt? Hány üveg sört ivott Törőcsikkel és Ebedlivel a pesti éjszakában? Ezekre a kérdésekre is válaszol a volt Fradi-közönségkedvenc.

• Kivételes egyéniséget veszített el az erdélyi sport az év elején: Szoboszlay Miklóst. A Szászvárosban, 1925-ben született kapus és edző neve fogalom volt helyi futballkörökben: a Kolozsváron elhunyt sportember a huszadik század viharai közepette is megőrizte tartását, méltóságát és derűjét, életével példát adott környezetének. Csillag Péternek a Nemzeti Sport január 9-i számában megjelent megrázó visszaemlékezését e helyütt gazdag képanyaggal kiegészítve közöljük.

• Döglött akták sorozatunkban hónapról hónapra leporolunk egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Ezúttal felidézzük, hogyan lett a Fradi tehetsége, Lisztes Krisztián majdnem egy maffiózó „tulajdona”.

• Folytatódik Vörös Csaba sorozata, amelyben elképesztő eseményeket dolgoz fel a szerző a levéltári titkosítás alól feloldozott dokumentumok segítségével. A legújabb részben a szurkolói kultúráról ír: a sportelhárítás több évtizedes iratai arra is választ adnak, hogy felmenőink a hatvanas esztendőkben miképpen szurkoltak a futballmérkőzéseken. A Történeti Levéltárban fellelhető kordokumentumok megőrizték a történeteket, azaz őseink viselkedését, és nem csak a lelátókon. A rendbontókat a hatalom széles körben megfigyelte, a pesti drukkereket a vidéki meccseken is ellenőrizte.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik