FFT: ízelítő a FourFourTwo magazin áprilisi számából!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.16. 20:17
Már kapható az újságárusoknál a FourFourTwo magazin 97., avagy 2018. áprilisi száma! A tartalomból:

• Címlapsztorink a jövőre fókuszál: kik lehetnek azok, akik egy napon Lionel Messitől és Cristiano Ronaldótól átveszik a trónt? Az egyik nagy favorit erre a francia Kylian Mbappé, aki tavaly a Monacónál berobbant, és már a PSG-nél lövi számolatlanul a gólokat.
• Címlapsztorink a jövőre fókuszál: kik lehetnek azok, akik egy napon Lionel Messitől és Cristiano Ronaldótól átveszik a trónt? Az egyik nagy favorit erre a francia Kylian Mbappé, aki tavaly a Monacónál berobbant, és már a PSG-nél lövi számolatlanul a gólokat.

• Vagy talán egy ifjú olasz kapus? Miután tizenhat évesen bemutatkozott a Milanban és tizenhét esztendősen a válogatottban, Gianluigi Donnarumma nagy eséllyel Olaszország következő legendás kapusa lehet. Most már csak a saját rajongóit kell legyőznie…

• „Az a célom, hogy jobb legyek az apámnál”. A legtöbb srác szájából ez pofátlanságnak tűnne. Ha viszont Justin Kluivert a neved, s az öreged négy bajnoki címmel, számtalan válogatottsággal és BL-győzelemmel büszkélkedhet, akkor tényleg magasan van a léc.

• Az RB Leipzig Timo Wernere is mer nagyot gondolni. Szívesen megdöntené Miroslav Klose világbajnoki gólrekordját, és lenne a Manchester United vagy a Liverpool játékosa.

• A csillagászati árak korában Marcus Rashford a bizonyíték arra, hogy a Manchester United még mindig képes jó játékosokat nevelni. De vajon képes lesz-e állandósítani a helyét a kezdőcsapatban? Na fogadjunk!

• Lehet, hogy Glasgow-ban, Buenos Airesben és Isztambulban túlfűtött csaták zajlanak, de mindez semmi ahhoz képest, amit a Beitar Jeruzsálem játszik a Bnei Szahnin ellen. Pláne most, hogy Donald Trump olajat öntött a tűzre.

• Népszerű, Kérdezd meg pacekba! rovatunkban ezúttal a holland Rafael van der Vaart válaszolt az olvasók kérdéseire. Milyen volt az élet egy lakókocsiban? Mi nem működött Zlatan Ibrahimoviccsal? Miért puszilgatott egy idős hölgyet a stadionban? Ezekre is válaszol a korábbi Real Madrid-játékos.

• Folytatódik Vörös Csaba izgalmas sorozata a levéltári adatokból nyert futballsztorikkal. Képzeljünk el egy magyar származású futballmenedzsert Olaszországban, akinek a háttérben kellett olyan titkos alkukat kötnie, amelyekkel alapjaiban rengette meg a labdarúgás világát. A magyar állambiztonsági szervezet különösen érdeklődött Solti Dezső iránt, ezért „Menedzser” fedőnéven aktát nyitott róla, amelyet ma a szolgálatok Történeti Levéltára őriz. A kémelhárítás úgy vélte, Soltinak ez csak fedőtevékenysége lehetett, mivel így szabadon utazhatott az országok között, és kapcsolatokat létesíthetett sportvezetőkkel, politikusokkal és vallási vezetőkkel. Ennek ürügyén átfogó nyomozást indítottak ellene, hogy feltérképezzék ismerőseit, tevékenységi körét és múltját.

• A Döglött aktákban ezúttal felidézzük a magyar futballtörténelem rendhagyó napját, 1977. május elsejét, amikor is egy Pécsi MSC–Vasas Izzó mérkőzést a 69. percben váratlanul lefújt Nagy Béla játékvezető, mert „bundaszagot” érzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik