FFT: Keegantől Kabátig – tíz híres kiszivárgott futballtitok

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.09.06. 16:03
A svéd kémektől az elképesztő szexvideókig. A FourFourTwo utánanézett, milyen piszkos kiszivárogtatások voltak a futballban az elmúlt években. Ízelítőnek néhány érdekes eset az FFT 10-es listájáról.

Ne oltsd le a lámpát! – posztolni akarok...Ne oltsd le a lámpát! – posztolni akarok...

Graham Westley egyik első intézkedése az volt a League One-ban (az angol harmadosztály – a szerk.), miután 2012 januárjában átvette a Preston North Endnél a menedzseri posztot, hogy megtiltotta a játékosoknak a közösségi portálok éjszakai használatát. Áprilisban a futballisták bosszút álltak: a szakember a Sheffield Wednesday elleni meccs közben tudta meg, hogy játékosai előző éjjel kiposztolták a kezdőcsapatot és a taktikai felállást. A Preston 2–0-ra kikapott azon a meccsen, Westley pedig a fél keretet kirúgta a nyáron.

Júdásnak nem jár bocsánat

Nemcsak a West Ham-szurkolók, de Paul Ince is átverve érezhette magát 1989-ben, amikor a Manchester United mezében pózolt, noha akkor még a West Ham United játékosa volt. Ince-t a Daily Star rávette, hogy lefotózhassa a piros-fehér mezben, és az egyezség szerint akkor közölhetik a hírt, amint visszatér a nyaralásából a futballista. Közben viszont a lapkiadó egy másik kiadványa, a Daily Express megjelentette a leleplező fotót. Elszabadult a pokol. „Még csak naiv kölyök voltam akkor” – mondta Ince évekkel később az FFT-nek, de a West Hamdrukkerek sem neki nem tudtak megbocsátani soha, sem a fiának, Tom Ince-nek, aki tavasszal Blackpool-futballistaként gólt lőtt ellenük a Championship rájátszásában.

Kabát és a példás csapategység

Kabát Péter nem szívbajos, önéletrajzi könyvében arról ír, hogy még honvédos korában miként csöppent bele egy orgiába, amikor is az egyik csapattárs egy átmulatott éjszakán felkínálta a barátnőjét a többieknek. A lehetőséget Kabát is kihasználta. Az est tetőfokán a hölgy nem ellenkezett, így a játékostárs víkendházában folytatódott a buli, ahol vagy tizenöten kerültek a barátnővel szorosabb kapcsolatba. Kabát szerint ez a példás csapategység a pályán is megmutatkozott, hiszen hihetetlenül tudtak küzdeni egymásért...

Keegan nem lett Messiás...

A Beitar Jeruzsálemnél azt hitték 2006-ban, hogy megfogták az Isten lábát, és már az előtt bejelentették, hogy Kevin Keegant szerződtették edzőnek, hogy a szakember aláírt volna. „Ez súlyos tapintatlanság volt, és csalódást okozott neki” – mondta az emiatt visszatáncoló Keegan ügynöke. Az izraeliek nem szomorkodtak, megcsípték helyette Ossie Ardilest.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik