FFT: K–1 a kispadnál, avagy Csertői emlékezetes rúgása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.06. 16:21
A FourFourTwo magazin sorozatában hónapról hónapra leporol egyet a magyar futball számos abszurd „ügyirata” közül. Veszprémi Linda ezúttal felidézi Csertői Aurél pályafutásának legemlékezetesebb rúgását.

Történt, hogy a Csertői vezette Haladás és a Videoton meglehetősen parázs hangulatú mérkőzést játszott egymással az élvonalban 2009. augusztus 23-án. A hazaiak 4–3-ra nyertek, de kevéssel a lefújás előtt elszabadultak az indulatok. A hátrányban lévő székesfehérváriaknak természetesen már csipkedniük kellett magukat, és amikor a labda elhagyta a játékteret, Bódog Tamás a Vidi kispadja előtti technikai zónát elhagyva akarta azt visszarúgni a mezőnybe, hogy minél gyorsabban jöhessen a bedobás. Ettől dobta el az agyát Csertői, aki persze szerette volna inkább húzni az időt. A két szakember hevesen egymásnak esett.

Természetesen igyekeztek szétválasztani őket, mindkét kispadról felugrottak a stábtagok, és odasiettek, hogy elejét vegyék a verekedésnek, ebből aztán tumultuózus jelenetek alakultak ki (miközben állt a meccs, és követve a „jó” példát, a játékosok is egymásnak estek a pályán). Már úgy tűnt, hogy elkülönítették egymástól a két trénert, amikor Csertői egy karaterúgással váratlanul ágyékon rúgta Bódog Tamást, aki fájdalomtól eltorzult arccal fetrengett a földön. Az utcai harcosokat idéző rúgásból a negyedik játékvezetőnek, Ákos Dávidnak is jutott.

Aki úgy gondolta, hogy Csertői ezek után lehiggadva elnézést kér kollégájától, nagyot tévedett. A mérkőzés utáni sajtótájékoztatón inkább rátett még egy lapáttal, és megjátszotta a macsót. „Ha a Fradi-pályán valaki a hazai edzőt inzultálja, azt úgy megvernék, hogy haza sem talál” – fogalmazott az újságíróknak.

Rendőrségi és bírósági ügy végül azért nem lett a dologból, mert az MLSZ kibékítette a feleket. Az ügy lezárulta után Csertői Aurél többé nem volt hajlandó nyilatkozni az esetről.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik