FFT: Hogyan hatott a futballra az internet megjelenése?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.22. 16:17
A FourFourTwo 1994-es megjelenése óta eltelt húsz év során az internet vált a legjelentősebb befolyásoló tényezővé a publikációk világán belül. De hogyan tudott hatni a csapatokra, szurkolókra és játékosokra? Bekapcsoljuk, bejelentkezünk, megmondjuk...

Egy angol úriember, Tim az oka mindennek.

1989-ben egy oxfordi diplomás londoni vonatrajongó a hipertextet az egymással összecsatlakoztatott számítógépek rendszerével kombinálva létrehozta a világhálót. Miközben Michael Thomas az anfieldi hálóba bombázta a labdát, megszerezve a bajnoki címet az Arsenalnak, Tim Berners-Lee, a Nukleáris Kutatások Európai Szervezetének munkatársa keményen dolgozott a világ első weblapján.

Akkoriban még senki sem tweetelt a kapu előtt búsan ülve, mint Bruce Grobbelaar. Senki sem nézte az akciókat kalózoldalakon. Nem fejezték ki kárörömüket az Arsenal szurkolói a Facebookon, nem őrjöngtek a liverpooliak a fórumokon. Helyette másnap a munkahelyeken vagy az iskolában beszélték meg az eseményeket. De valami már készülődött.

A FourFourTwo terjedelmes cikke bemutatja, hogyan változtatott meg majdnem mindent a futballban az internet megjelenése. A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik