FFT: füstbe ment terv – mi történt Royston Drenthével?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.03.01. 17:44
Amikor Hollandia U21-es válogatottja 2007-ben Európa-bajnok lett, azt beszélték, hogy megszületett az újabb aranygeneráció. A siker kirakatarca a Real Madrid egykori labdarúgója, Drenthe volt. Ám a dolgok nem a terv szerint alakultak.

Drenthe egyszer csak üzenetet kapott az ügyvédjétől: a Sparta Rotterdam a 2018–2019-es idényben megcélozza a holland első osztályt, és ehhez tapasztaltabb játékosokra is szüksége volna. Ha érdekli a lehetőség, most felszállhat a hajóra.

Royston Drenthe eltöprengett rajta. Két évvel korábban már visszavonult, mert ugyan még csak 29 éves volt akkor, de elege lett a labdarúgás világából, ami sokat ígért, de keveset adott neki. Gyakran még a járandóságát sem.

Nem a Sparta volt az első klub, amelyik megkörnyékezte a Real Madrid és a holland válogatott egykori üdvöskéjét, de kapott ajánlatokat a zene, a divat és a fitnesz világából is. Ezek után minek menjen vissza a futball berkeibe?

A Sparta klubvezetői jól ismerték őt, és azt is tudták, mivel motiválható. Bíztak is benne. Ennek ellenére mély meggyőződése volt, hogy jól döntött, amikor befejezte, és a háta mögött hagyta a rengeteg szívszorító élményt. Ott állt 31 évesen. Nem volt veszítenivalója, adhatott egy hetet a Spartának, aztán majd kiderül, mi lesz.

Talán pont ez lehet az útja a megváltás irányába.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik