FFT: David Beckham, a modern futball keresztapája

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.08.05. 16:14
David Beckham a világ legnagyobb futballcsapataiban játszott két évtizedes pályafutása alatt, és Amerikában is megszerettette az emberekkel a labdarúgást. Mégsem csak emiatt lett népszerű, hanem a stílusa miatt is. A FourFourTwo színes riportja.

2014 júniusa, Wimbledon. A VIP-lelátón ülő, a világ minden tájáról összesereglett vendégeket mutatja be a hangosbemondó a közönségnek. Krikettjátékosok, rögbisek, bokszolók neve hangzik el, mindegyiket udvarias taps kíséri. Az utolsó név azonban hatalmas éljenzést és tapsvihart vált ki.

David Beckham feláll, és fogadja a köszöntést. Remekül néz ki krémszínű blézerében, rózsaszín ingében és nyakkendőjében. Tökéletesen nyugodt, olyan, mintha királyi személyiség volna. Egy évvel korábban vonult vissza a játéktól, ekkor már vitathatatlan nemzeti hős és a futballdivat megkérdőjelezhetetlen Keresztapája. Nehéz is elképzelni, hogy esetleg valaha nem így volt.

Legutóbb a Manchester United magazinjában elemeztem David Beckham stílusát 1998-ban. Mérges légkör vette körül akkoriban, mivel kiállították a világbajnokságon. A bulvárlapok azonnal őt tették meg bűnbaknak, miután Anglia kikapott. A Mirror címlapja azt harsogta: „Tíz hős oroszlán és egy hülyegyerek”. A 23 éves fiatalember körül összeomlott a világ.

A teljes cikket elolvashatjátok a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik