FFT: Azért tapostam meg Southgate-et, mert… – Roy Keane

Vágólapra másolva!
2019.04.04. 17:15
A FourFourTwo magazin Kérdezd meg pacekba! rovatában Roy Keane-től kérdezhettek az olvasók. Miért rágott be rá Dalglish? Miért mondott nemet a Real Madridnak? Bánja, hogy lelépett a vb-ről? Fog még Fergie-vel teázgatni? Ezekre a kérdésekre is választ ad a Manchester United legendája.

Ízelítő a nagyinterjúból:Ízelítő a nagyinterjúból:

1999-ben a Manchester United kettő nullás vereségre állt a Juventus ellen a Bajnokok Ligája elődöntőjében, amikor egy góllal visszahoztad a reményt. Az volt életed legfontosabb gólja? Mit éreztél, amikor megkaptad a sárga lapodat? (Adam Dobkin, Twitter)
Azt nem mondanám, hogy az volt a legfontosabb gólom. Az összes gólom közül, és nem szereztem több százat, azt tartják sokan a legfontosabbnak, és a United-szurkolók szemszögéből talán tényleg az volt. Amikor a sárga lapot megkaptam, az első gondolatom az volt, hogy „b...sza meg!”. Már volt egy sárgám, és tudtam, hogy ha még egyet összeszedek, ugrik a döntő. Régebben még Jesper Blomqvistot hibáztattam a sárgáért, mert úgy éreztem, rossz passzt adott. Jöhetett volna jobban is. Ő meg azzal védekezett, hogy ügyesebben kellett volna lekezelnem. És tudjátok, mit? Igaza van.

Én is kint voltam azon a meccsen, amikor megtapostad Gareth Southgate-et a Crystal Palace ellen. Ez volt az első alkalom, hogy elvesztetted a fejed egy mérkőzésen? (Cedric Murphy, London)
Igen, azt hiszem, ez, de azt is tudni kell, hogy Gareth megpróbált kettétépni. Erre már senki sem emlékszik. Megúszta egy sárgával, ma valószínűleg két hónap börtönt kapna ugyanezért. A taposással önmagam is védtem. Kicsit paprikás hangulatú meccs volt, és már kaptam egy rúgást a bokámra is. Nem szeretek megtaposni senkit, nem okoz örömet. Már Gareth-nek is elmondtam azóta, hogy minden védőnek azt javaslom, maradjon talpon. Az eset részben Gareth hibája volt.

Nem sajnálod, hogy hazautaztál a 2002-es világbajnokságról, miután összevesztél Mick McCarthyval? Nem gondolod, hogy jobb lett volna tartani a szád? (Boscoe McAuliffe, Dublin)
Nem, egyáltalán nem. Ismerem magam, és tudom, hogy nagyon nehezen tudtam volna ülni és védekezni. Nem kerestem magamnak a bajt. Vajon mi értelme lett volna annak, hogy elutazom Saipanig, és ott azt mondom magamban, hogy mivel ma nagy vitám fog kerekedni, inkább hazamegyek? Csodás terv lett volna, nemde? Úgy emlékszem, az összes selejtezőn játszottam a világbajnokságot megelőzően. Kevin Kilbane még a múlt héten is azt mondta, hogy ő és néhányan a többiek közül úgy érezték, én nem is akarok ott lenni. Hát akkor hol akartam volna lenni? Nagyon keményen dolgoztam, hogy ott lehessek. Nem kezdtem semmilyen vitát, a szövetségi kapitány kezdte, és összekaptunk. Azt kérdezte, hogyan játszhatok érte, ha nem tisztelem, én meg azt válaszoltam, hogy rendben, akkor nem játszom érte. Pedig nem is érte játszottam volna, hanem a hazámért. Teljesen biztos vagyok benne, hogy ha ma történne valami hasonló, a kapitány ott állna előttünk, és engem vádolna, nem ülnék csak úgy a fenekemen most sem.

A Roy Keane-nel készült teljes interjú elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik