FFT: Az argentinok ellen adtam el magam – Juhász Roland

Vágólapra másolva!
2019.03.30. 18:21
Miért nem tudta visszacsalogatni Husztit a válogatottba? Miért szeret ingatlanokkal foglalkozni? Coldplay vagy Kis Grófo? A FourFourTwo magazin olvasóinak kérdéseire válaszol: Juhász Roland.

Ízelítő a 2017-es nagyinterjúból:

– Melyik volt a legnagyobb bravúr? A Milan ellen szerzett gólod a San Siróban? (giovanni, sms)
– Nem az volt életem meccse. Viszont a bemutatkozó találkozóm az Anderlechtben nagyon jól sikerült. Szinte le sem ültem az öltözőben, már Lampard és Drogba, azaz a Chelsea ellen játszottam BL-mérkőzést. Ugyan kikaptunk egy nullára, de a mai napig sok Anderlecht-drukker emlegeti ezt az összecsapást. Egy játékos életében mindig nagyon fontos, hogyan sikerül a belépő az új csapatában. Nekem jól sült el! Elég nagy váltás volt: az MTK-val ötszáz szurkoló előtt játszottunk Tatabányán, a Chelsea ellen négyezer drukker kísért el minket Londonba.

– Milyen a kapcsolatod Lothar Matthäusszal? (hazard88, e-mail)
– Bármikor összefutunk Budapesten, elkezdünk sztorizgatni az akkori időszakról. Én is azok közé tartozom, akik rendszeresen játszottak nála. Sokat köszönhetek neki! Felnézek rá, lehet, hogy sokan elítélik őt, de értünk, játékosokért mindig kiállt. Végig bízott bennünk, Matthäusnak amúgy is tekintélyt parancsoló a fellépése az öltözőben és azon kívül is, és jó volt érezni, hogy ennyire hisz bennünk.

– Csodálkoztál amikor Bernd Storck idején kikerültél a kezdőcsapatból? (Tottiforever, e-mail)
– A norvégok elleni első pótselejtezőt eltiltás miatt hagytam ki, az oslói találkozón a Lang, Guzmics kettős nagyon jól játszott. Én elismerem, ha valaki jól teljesít a helyemen, a mi csapatunknak egyébként is az az erőssége, hogy senki sem duzzog, hanem együtt lüktet a társaság. Nem hisztiztünk, inkább azért dolgoztunk, hogy az adott poszton játszó embernek segítsünk. Ennek is köszönhető, hogy ilyen jól alakult az Eb.

– A válogatottban melyik meccsén játszott a legjobban és a legrosszabbul? És miért? (Bruckmeister, e-mail)
– A legrosszabbul Málta ellen ment a játék, kikaptunk 2–1-re. Meglepődnék, ha bárkit is ki tudnának emelni arról a meccsről. Késett a gépünk, a mérkőzés előtti éjszaka érkeztünk, megért egy misét az a túra. A legjobb találkozóm? Az argentinok ellen tudtam eladni magam. Crespo ellen játszottam, persze tudtam, hogy figyel az Anderlecht. Utána szerződtetett is, tehát annyira nem sikerülhetett rosszul az a meccs. Kikaptunk, de az jó meccsünk volt. (FFT: Hogyhogy nem a németek elleni találkozót mondod, amit kettőt nullárara nyertünk Kaiserslauternben?) Az argentinok ellen adtam el magam.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik