FFT: Áldás volt, hogy a Real Madridban játszhattam - Gravesen

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.09.20. 15:35
null
Thomas Gravesen válaszolt az olvasók kérdésére (Fotó: AFP)
A FourFourTwo magazin népszerű, Kérdezd meg pacekba! című rovatában ezúttal Thomas Gravesen válaszolt az olvasók kérdéseire.

 

Részletek az FFT nagyinterjújából:

– Te adtad azt a gyönyörű gólpasszt Wayne Rooneynak az Arsenal ellen, amelyből élete első Premier League-gólját szerezte. Neked köszönheti a pályafutását?
Eddie Horton, Kirkby
– Nem! Örülök, hogy azt sokan gólpassznak tartják, ő is sokat tett érte, hogy annak tűnjön. Micsoda pályafutása lett később! Angol válogatott gólkirály, és megközelítette Alan Shearert is a Premier League-ben. Amikor az Evertonba kerültem, ő még az ifiben futballozott, és egyszer elmentem, hogy megnézzem egy edzését. Lakott nálam egy dán cserediák, és szeretett volna velük edzeni. A srác, aki velem volt, csontsovány volt, de az a fiatalember a pályán olyan, mint én. Meg is kérdeztem, ki az. Mondták, hogy Wayne Rooney. Ó, szóval Wayne Rooney… Na, nézzük! Csodálatos volt. Szerencsés vagyok, hogy láthattam a pályafutása elején.

– Mit gondoltál magadban, amikor megtudtad, hogy a Real Madrid pályázik rád?
Damon Mattiazzo, Instagram
– Moziban voltam a testvéremmel, amikor felhívott az ügynököm. Muszáj volt felvennem, úgyhogy kimentem a teremből. Azt kérdezte a telefonban, hogy mit szólnék a Madridhoz. Mondtam, hogy nem is rossz, de kedvelem az Evertont is. Azt hittem, az Atléticóról van szó. Elmondta, hogy a Real érdeklődik. Jó, de mit akarnak, és mit szól ehhez Moyes? Ilyen kérdéseket tettem fel. Eljönnek, elmondják az ajánlatukat, aztán felelünk majd valamit, válaszolta. Végül ő repült el Madridba. Sietni kellett, mert a téli igazolási időszakban történt.

– Mi volt a legcsodálatosabb, amit Real Madrid-os csapattárs csinált a szemed láttára?
Freddie Green, Southampton
– Számos hihetetlen dolgot láttam ott. Egyszer néztem, ahogy David Beckham és Roberto Carlos melegít. Mind a ketten két ellentétes oldalvonalon álltak. Félig emelve lődöztek át egymásnak a pályán keresztbe, és nem hazudok, de egyetlen alkalommal sem ment harminc centiméternél távolabb a labda a másiktól. Elképesztő tudása volt annak a keretnek. Zidane trükközött és kiegyensúlyozta a csapatot, Ronaldo szerezte a gólokat. Guti sarkazta a gólpasszait. Elszaladt az ellentétes irányba, hátrasarkazta, és valaki állt ott szabadon a kapu előtt. Iker Casillas sem volt semmi. Volt, hogy öt méterről rászúrták neki, és megvoltak a reflexei, hogy kivédje. Áldás volt, hogy ebben a csapatban játszhattam, jól megmutatkozott, mire képes együtt a tehetség és a kemény munka.

– Miről szólt az az összecsapás az edzőpályán Robinhóval?
Afnan Hiszjam Onn Husszin, Facebook
– Az ilyesmi minden klubnál megesik edzésen, még a Real Madridnál is. A futballisták szívesen megmutatnák a vezetőedzőnek, hogy ők aztán igazán odatartoznak, és megérdemelten részei a csapatnak. Mivel a Real Madridnál történt az eset, kamerák és fényképezők is voltak a helyszínen, és gyorsan híre ment. Szerencsére ennél több sosem történt. Az esetnek az égvilágon semmi köze a távozásomhoz. Kinevezték Fabio Capellót, aki volt annyira egyenes velem, hogy megmondta, nem engem akar látni azon a poszton, hanem mást. Mindig is szerettem, ha valamit megmondtak a szemembe, ez így működik. Tudom kezelni az ilyen helyzeteket, és képes vagyok meghozni a saját döntéseimet.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik