FFT: a világ 100 legjobb edzője, a legjobb magyarral – 4. rész

Vágólapra másolva!
2020.06.02. 11:54
Toldozták-foldozták, fondorlatoskodva forradalmasították a labdarúgás tudományát évtizedeken át – miközben a legnagyobb diadalmak reménye hajtotta őket. Eljött az idő, hogy fejet hajtsunk a futball történetének legkiválóbb edzői előtt. Íme, az FFT listájának negyedik része, élén a valaha volt legjobb magyar trénerrel, Guttmann Bélával, aki a 100-as lista 21. helyén áll!

Guttmann Béla komolyan vette, hogy az egy csapat élén eltöltött harmadik idény végzetes lehet, és nomád életet élve 40 évnyi pályafutása alatt egyetlen klubnál sem töltött két évnél többet. Kétszer nyert Bajnokcsapatok Európa-kupáját, és igazán kiszámíthatatlan ember volt, ám ezzel együtt sem nevezhető az „eredeti Mourinhónak”.

Fél tucat klubbal azonosítják a nevét, de jobban emlékeznek arra, amit mondott, mint arra, amit elért. Pedig Guttmann Béla több jó sztorik gyűjteményénél. Ő volt az első rocksztár az edzők világában, aki megjárta a poklot is, rendszert vágott a káoszba, és generációja egyik legjobb stratégájának bizonyult. A futball csak jobb lett tőle.

Az FFT összeállításának negyedik részét elolvashatják a FourFourTwo.hu oldalán, ide kattintva!

Magazinunkat olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik