FFT: a vezetéknév árnyékában

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.10.12. 17:15
Hogyan bontakozhat ki pályafutásod a saját vezetékneved árnyékában? Mi van, ha a „kevésbé tehetséges” nagyobb sztár lesz? Az FFT górcső alá vette a focista testvéreket.

A másik Hoddle – harsogta a Sunday Mirror főcíme 1987 márciusában – bukott focista, reménytelen férj, segélyen élősködő.” Ekkor épp nem az angol válogatott menedzserét vették célba – rá kicsit később irányította figyelmét a média –, hanem öccsét, aki akkor az Aylesbury United játékosa volt. Tény, hogy a második számú Hoddle akkoriban épp valami anyagi természetű ügybe keveredett bele, de legnagyobb bűne mégsem ez volt. Hanem az, hogy nem volt annyira tehetséges, mint a bátyja.

„Ez a Hoddle csak cammog a pályán, szemmel láthatóan túlsúlyos, rossz formában van, alig van labdaérintése – sorolta panaszait a bulvárlap. – Félidőben lecserélték.”

Nem könnyű egy futballsztár kevésbé tehetséges testvérének lenni. Míg Glenn a legmagasabb szinteken mozgott, és a Tottenhamtől igazolt épp a Monacóba, addig tíz évvel fiatalabb öccse az amatőr liga és a profi bajnokság alsóbb osztályainak határán táncolt mindvégig. Két nappal azután, hogy Glenn az angol válogatott menedzsere lett, Carlt nyugtatók túladagolása miatt szállították kórházba. Baleset volt, állította az öcskös, de a problémák mélyen a tinédzserkorban kezdődtek a Glenn által dominált inasévek idején a White Hart Lane-en.

„Ebből a helyzetből nem lehetett jól kijönni – emlékszik vissza Garry Brooke, a Hoddle fivérek egykori tottenhames csapattársa. – Ezzel a névvel, és a hozzá kapcsolódó szurkolói igényekkel biztos bukásra volt ítélve. És hát az, hogy a bátyja, akivel egy csapatban játszott, akkoriban épp az ország legtehetségesebb középpályása volt? Ezt nem lehet feldolgozni.”

Máshol sem könnyebb a futballista testvéreknek. Wayne Rooney öccse, John 2002-ben intett búcsút az Evertonnak, hogy a Macclesfield Townban kössön ki, ahol nagyon ügyes volt ugyan, de semmi Wayne-hez hasonló eget rengetőt nem tett le az asztalra.

Az utóbbi időben a Giggs fivérek kapcsolatát komoly bonyodalmak jellemzik, bár mindig is jellemzőek voltak a kisebb-nagyobb viharok. Gyerekként Rhodri a Liverpoolnak drukkolt, csakhogy felhúzza Ryant. A feszültség csak nőtt amiatt, hogy Rhodri pályán kívüli incidensei rossz árnyékot vetettek a Giggs névre, 2007-ben még az FC Unitedhoz is aláírt, a Glazer-ellenes szakadár klubhoz.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik