FFT: a legpiszkosabb öltözői svindlik a futballban

Vágólapra másolva!
2019.01.15. 14:05
A Wolfsburg feltekerte a termosztátot a Man. United öltözőjében, de nem ez az első eset, hogy egy csapat piszkos eszközökhöz nyúlt...

A FourFourTwo tíz alattomos öltözői húzást gyűjtött össze, ízelítő az összeállításból:

Hagyd őket lógva!

José Mourinho nem az a fajta ember, aki gonoszkodna az ellenfeleivel, így biztosan merő véletlen, hogy nem sokkal menesztése előtt valóságos kínzókamrává változtatták a Chelsea aprócska vendégöltözőjét. Egy szemtanú szerint a falat görbe tükrök borítják, amiben a játékosok kisebbnek látják magukat, a taktikai tábla egy ajtó hátuljára van szegelve, amely ajtót tűzbiztonsági okokból mindig nyitva kell tartani, a fogasok pedig olyan magasan vannak, hogy a játékosok csak testi épségük kockáztatásának árán tudják használni őket. Nem rossz.

Engedd szabadjára a sárkányt!

A Benfica Estádio da Luz stadionjába látogatóknak egy sor, tomboló hazai szurkolót ábrázoló poszter előtt kell elhaladniuk, de a kínai válogatott még ennél is tovább ment a megfélemlítésben, amikor 1976-ban barátságos (barátságos!) mérkőzésre várta Burma (a mai Mian­mar) csapatát. Szerencsétlen vendégeknek egy sor lefejezett sárkány és megcsonkított gyík előtt kellett bevonulniuk a stadionba. „Kellemetlen volt, néhány játékos pedig rosszul lett” – ismerte el később az egyik burmai.

Van valakinél papír?

Felesleges ecsetelni, hogy Wimbledon nem a magas kultúráról volt híres a '80-as években. Dave Bassett menedzser még azt is elismerte, minden eszközt bevetettek, hogy előnyre tegyenek szert. Ebbe beletartozott a vendégöltöző ablakainak nyitva „felejtése” a téli zimankóban, és a fűtés feltekerése a nyári hőségben. A kegyelemdöfést azonban a vécépapírok eltüntetése jelentette az illemhelyekről.

A teljes cikk a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik