FFT: a leghülyébb nevű futballcsapatok a világon

Vágólapra másolva!
2019.12.21. 16:01
Egyes kluboknak tényleg nagyon ostoba ötleteik vannak – legyen szó a Mikulásról, gyilkos bálnákról vagy hollywoodi dívákról... Az FFT összegyűjtötte a 10 legröhejesebb klubnevet.

Ízelítő a cikkből:

Portman Kunis United
Egyesült Államok

Senkit sem lepett meg, amikor a Fekete Hattyú kasszasikere Oscart eredményezett Natalie Portman számára – de ki gondolta volna, hogy hatással volt a dallasi teremlabdarúgó-liga 11. divíziójára is? A Portman Kunis United csapatát Nat és színésztársa, Mila Kunis után nevezték el… De miért? „Mert… nagyszerűen játszottak” – mondja Mike Miller, a csapat egyik tagja. Rendben, Mike.

Club Atlético Douglas Haig
Argentína

A chilei Colo-Colótól kezdve (egy legendás amerikai indián emlékére) a paraguayi Club Presidente Hayesig (az Egyesült Államok egyik elnöke) számos latin-amerikai klub viseli valamilyen híresség nevét. De kevés lehet idiótább, mint az argentin Club Atlético Douglas Haig, amelyet egy első világháborús hadvezérről neveztek el. A csapat brit vasúti munkásokból alakult, vezetője kiállt amellett, hogy ápolniuk kell a „Haig mészáros” néven ismert somme-i hadvezér emlékét.

Stadler FC
Magyarország

A juhászból lett börtönviselt áfa-visszaigénylő klubtulajdonos sokáig játszotta a magyar futball népmesei hősét, az akasztói stadionavatón tokaji folyt a csapból, a puszta közepére felhúzott, azóta felújíthatatlanná amortizálódott arénát belepte a gaz – a modern Rózsa Sándor mégis a világ előtt jár, hiszen a Milant azért sohasem akarták AC Berlusconivá, a Chelsea-t Abramovics FC-vé keresztelni.

A teljes gyűjtemény elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik