FFT: a futballvilág leghíresebb bojkottjai

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.01. 16:29
Néhány évvel ezelőtt félbeszakadt egy görög másodosztályú meccs, mert a játékosok ülve tiltakoztak a migránsválsággal kapcsolatban, de a FourFourTwo talált tíz, még ennél is ütősebb esetet a tiltakozásra.

Ízelítő a cikkből:

A szókimondó tini bevarrt szája
„Azt hiszem, súlyosan károsítják a lazacállományt, és ez nincs igazán az ínyemre” – pufogott a Vancouver Island 14 éves játékosa, Freya Reed 2015-ben.

A csapat új szponzora ugyanis a Marine Harvest halászati cég lett. Mivel Reed ezt a Facebookon tette, klubja kihajította őt, mondván, hogy megsértette a szabályokat.

„Nem szidhatja nyilvánosan a támogatónkat” – mondta a klub szóvivője. Éljen a szólásszabadság!

Nem örülök

Christian Vieri gyakran fakadt ki pályafutása során. Amikor csatártársát, Hernán Crespót klubja 2003-ban eladta a Chelsea-nek, nem volt hajlandó megünnepelni az Interben szerzett gólját.

„Továbbra is a tőlem megszokott magas színvonalon játszom majd – szipogott a szerény csatár. – De nem élvezhetem többé a San Siróban játszott mérkőzéseket.”

Vierit gyorsan el is adták. Méghozzá a San Siróban csapatával társbérlő Milannak.

Zacskók a fejeken

A szomorú mexikói Celaya-játékosok papírzacskóval a fejükön vonultak ki a pályára, hogy fotó készüljön róluk 2014 márciusában. Így tiltakoztak az ellen, hogy három hónapja nem fizették ki őket. A CF Merida elleni másodosztályú mérkőzést megelőzően egyik meg nem nevezett labdarúgójuk nyilatkozott is a sajtónak:

„Nem elég, hogy nem kapjuk meg a bérünket, de az öltözőben gyakran nincs folyó víz és fűtés”.

A nagy nemzetközi figyelem közepette a tulajdonosok két héten belül fizettek, és visszakapcsoltak mindent.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik