FFT: a futballtörténelem 10 híres játékoslázadása

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.05.01. 16:37
Néha a legnagyobb sztárok is besokallnak, Big Nev a kapufa tövében pihen, a franciák pedig a legrosszabbkor dobták be a törülközőt 2010-ben. A FourFourTwo összegyűjtött 10 híres futballistalázadást.

Ízelítő a gyűjteményből:

Nem mind arany...
Pintér Attilából annak ellenére elegük lett a ferencvárosi labdarúgóknak, hogy 2004-ben bajnoki és kupaaranyat ünnepelhetett a klub. A játékosok nyílt levélben sorolták sérelmeiket, így például azt, hogy Pintér Tököli Attila kiközösítésére szólította fel őket, egyiküket spiclinek akarta beszervezni, Garami Józsefet Múmiának hívta, kötelező volt az ima, de az edző istenkáromlóan beszélt velük, viszont gyakorlatilag nem volt csapattaktika, és az edzésmunka sem ütötte meg az elvárt szintet. Pintért kirúgta a Ferencváros.

Folytassa, Les Bleus!
A franciák több világbajnokságra is elegendő botrányt hoztak össze a 2010-es dél-afrikai tornán. Először is, a játékosok megtagadták az edzést, miután Nicolas Anelkát hazazavarták, amiért beszólt a becsavarodott, népszerűtlen edzőnek, Raymond Domenechnek: „B...d meg a k...va anyád!”. Aztán a példaként állított kapitány, Patrice Evra leviharzott az edzőpályáról, miután nyilvánosan összeveszett az erőnléti edzővel, Robert Duverne-nel. A Kékek végül a torna első körében búcsúztak – hiányoztak utána egyáltalán valakinek?

Big Nev helyet foglalt
„Nagyember, mennyi az eredmény?” – énekelték a Leeds-szurkolók, amikor Neville Southall összeomolva ült a kapufa tövében. Mindez a nyitó forduló szünetében történt 1990-ben. Az Everton zsémbes kapusa – aki egy héttel azelőtt adta be az átigazolási kérelmét – nem ment be az öltözőbe, miután három gólt kapott az első félidőben.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA!

A FourFourTwo magazint olvassa digitálisan a digitalstand.hu/fourfourtwo oldalon!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik