FFT: a brit, akit Maradona is az egyik legjobbnak tartott

Vágólapra másolva!
2019.08.21. 18:09
null
Graeme Souness (Fotó: fourfourtwo.hu)
Miután Diego Maradona nemrég azt nyilatkozta, hogy Graeme Souness volt generációja egyik legjobb brit középpályása, a FourFourTwo megkereste a Rangers és a Liverpool legendáját.

 

Amikor Graeme Souness megszólal, mindenki odafigyel. A 66 éves skót született vezér. Voltak időszakok a pályafutása során, amikor úgy tűnt, hogy öngyilkos misszióra vállalkozik, de ilyenkor is a legjobb csapatkapitány volt, akit csak hátán hordott ez a sportág. Nem ismert félelmet, nem kötött kompromisszumot, olykor brutális is volt. Korábbi társai is csodálattal beszélnek róla, akit maguk közt csak Champagne Charlie-nak hívtak.

„Charlie maga volt a vezér – mondja róla Steve Nicol, aki szerepelt vele a Liverpoolban és a skót válogatottban is. – Remek futballista volt.”

Diego Maradona is egyetértene ezzel, mivel az FFT korábbi számában Graeme Sounesst nevezte meg generációja egyik legjobbjaként. A másik Bryan Robson volt, aki a „Captain Fantastic” becenevet kapta. Mindketten kivételes, nagy hatású labdarúgók voltak, de Souness a liverpooli hőstetteivel és érmeivel felülmúlja a Manchester Unitedban tündöklő kollégát is.

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik