FFT: A Benfica és a Real Madrid is át akart igazolni – Pires

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.02.08. 16:38
Miért nem tanult soha angolul? Kinek a hibája volt az a bizonyos tizenegyes? Vajon tudja, mit ért az FFT az alatt, hogy „megcsinálni egy Pirest”? A kérdésekre válaszol: Robert Pires.

Ízelítő a 2010-ben készített nagyinterjúból:Ízelítő a 2010-ben készített nagyinterjúból:

– Igaz, hogy gyerekkorodban mindenki csak egy Benfica-, illetve egy Real Madrid-mezt láthatott rajtad, mivel apukád Benfica-drukker, anyukád meg spanyol volt? (M. Parker, e-mail)
– Kiskoromban tényleg így volt. De a Madrid természetesen jobban izgatott. Szerencsés voltam, mert a Benfica és a Real Madrid is le akart igazolni. A Benfica 1996-ban és 1997-ben jelentkezett be, ám nem akartam hozzájuk szerződni, mert maradni és fejlődni akartam a Metzben. 2000-ben hívott ismét a Real Madrid. De ugyanekkor az Arsenal is megkeresett, és Londonba szerződtem. (FFT: Miért?) Wenger miatt. Sokszor beszéltem vele, tudtam, mik az elképzelései, és tudtam azt is, hogy játszatna engem. A Real nagy klub, viszont nem elég kiszámítható. Mindenki azt gondolta, hogy a Madridba tartok, de én nem ezt akartam.

– Mennyire volt nehéz elviselni, hogy 1999-ben egy ponttal maradtatok le a bajnoki címről, valamint elvesztettétek az UEFA-kupa-finálét a Marseille csapatával? A következő szezon végéig bojkottáltad a klubot. Mi történt? (Amy Kitcher, Cardiff)
– Nagyon-nagyon nehéz volt. Egy ponttal szereztünk kevesebbet a Bordeaux-nál, és kikaptunk a Parma ellen az UEFA-kupa döntőjében Moszkvában. Itt vagy mindent viszel, vagy mindent elvesztesz. Mi mindent elvesztettünk. Ilyen a futball. A következő felkészülési időszakban nagyon sokat változtattunk, és ez rossz hatással volt ránk. (FFT: És a bojkott?) Bojkott? Ilyet csináltunk volna? (Elgondolkodik.) Nem, az lehetetlen.

– Te, Ashley Cole és Thierry Henry csodálatos hármasa voltatok az Arsenal bal szélének. Ezen sokat dolgoztatok, vagy jött magától? (Suzie Green, e-mail)
– Ashley és Thierry, oh! Minden edzésen dolgoztunk ezen, és végül automatikussá vált. Majdnem tökéletes volt. Lenyűgöző meccseket játszottam velük, mindig úgy éreztem mellettük, hogy tökéletes vagyok.

– Mennyire kapcsolható össze visszavonulásod a válogatottságtól Raymond Domenech akkori szövetségi kapitányhoz fűződő rossz viszonyoddal? Min vesztetek össze? Nyilván nincs köze az asztrológiához, ahogy arról beszámoltak. (Mel Aston, Hounslow)
– Egész egyszerűen nem tudom, mi történt. Jól játszottam az Arsenalban, ennek ellenére nem hívott meg a 2006-os vébére. Ezután összevesztünk, de nem tudom, miért nem válogatott be. Franciaországban úgy tartják, összeszűrtem a levet a feleségével. (FFT: Ez tényleg így volt?) Nem, haha! Az emberek azt mondták: „Pires jó, kell a csapatba, biztos a kapitány feleségével van baj”. Ami az asztrológiát illeti, megőrülök, ha ez szóba kerül. Azt mondta, nem játszhat skorpió csillagjegyű a csapatban, és én az vagyok. Ez jó indok. Ez és az, hogy nem vagyok jó ember. Domenech minden szava igaz volt: skorpió vagyok, lenyúltam a feleségét, és nem vagyok jó ember.

A teljes interjút elolvashatja a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik