FFT: 10 kútba esett átigazolás a futballban

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.09.19. 18:50
null
Paul Gascoigne majdnem Manchesterben kötött ki (Fotó: AFP)
Kórház, szabadság, bürokrácia és sok más állt már az átigazolások útjában. A FourFourTwo összegyűjtötte a tíz legviccesebb vagy legkülönlegesebb esetet.

 

Ízelítő a gyűjteményből:

Charlie Adam a Spursbe, 2011
A Blackpool fáradhatatlan kapitánya mindössze két percre volt attól, hogy a Tottenham játékosa legyen a januári átigazolási időszak utolsó napján. A skót átigazolása azért hiúsult meg, mert a Blackpool igazgatóságának egyik tagja elfelejtette bekapcsolni az új hipermodern mobilját, így nem lehetett vele kapcsolatot létesíteni az átigazolási időszak legfontosabb napján. A szükséges aláírások így nem jöttek meg 23 óra 2 percig.

Paul Gascoigne a Manchester Unitedbe, 1988
Alex Ferguson akkor beszélt Gazzával, mielőtt szabadságra ment volna 1988 nyarán. „Ezt mondta: »Menjen, érezze jól magát, Mr. Ferguson, a Unitedbe fogok igazolni.« Így utaztam el szabadságra, majd az elnök telefonált, hogy Gascoigne a Tottenhambe szerződött. Vettek egy házat az anyjának és az apjának északkeleten, ez változtatta meg a dolgot.”

Sallai Sándor az Oviedóba, 1988
„Egyszer csak eljöttek értem a rendőrök. Majdnem úgy, mint a Tanú című filmben Pelikán József gátőrért. Ballonkabátos urak ültettek be egy kocsiba” – mondta utóbb az 55-szörös magyar válogatott védő, Sallai Sándor, aki 1988 őszén épp a spanyol Oviedóhoz készült. Csomagolás közben jöttek érte a zsaruk, egy 1986-os DVSC–Honvéd bundameccs miatt. Kilenc napig ült, odalett az oviedói szerződés, a busás fizetés, és az ügy lezárultáig nem futballozhatott.

A teljes cikk elolvasható a FourFourTwo.hu-n, ide kattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik