FFT: 10 híres megszorítás a futballban

FFT FFTFFT FFT
Vágólapra másolva!
2019.09.07. 16:08
Miután a Barcelonánál spórolási okokból megtiltották a színes fénymásolást, a FourFourTwo felkutatta a hasonló pénzmentő akciókat...

Ízelítő a cikkből:

1 Ágyúséknál nincs karácsony!
A nézőszám folyamatosan csökkent, a csapat pedig csak a tabella közepén szerénykedett, amikor 1983-ban az Arsenal igazgatósága úgy döntött, azonnali kiadáscsökkentésre van szükség. Az Ágyúsok egyik igencsak szokatlan lépése az volt, hogy az ünnepi időszak alatt az alkalmazottak nem kaphattak ingyen pulykát. „Hihetetlen, hogy ebben az időszakban milyen mértékben fogy a pénz” – mondta egy irodista a Sunnak.

3 „Mister, vissza­kap­hatnám a labdámat?”
Steve Archibald az Aberdeen játékosaként a '70-es évek végén mesterhármast szerzett a Celtic ellen, de a menedzser, Alex Ferguson nem engedte, hogy megtartsa a meccslabdát. Fergie nem akarta, hogy a csatár fejébe szálljon a dicsőség, de Archibald állítása szerint Ferguson egyszerűen nem akart pénzt kiadni új labdára. Később kiabálva rontott be Fergie irodájába: „Itt a hülye labdád, ember”.

5 Használt kötszer a Manchester Citynél
Amikor Trevor Francis 1981-ben csatlakozott a Manchester Cityhez, a háttérben minden kicsit felbolydult a Maine Roadon, mert a klub nem tudta fizetni hatalmas bérét. Még a klub orvosa is utasítást kapott a spórolásra, így Francis és más sztárok is alkalomadtán használt, sáros kötszereket kaptak. A City alig egy évvel később eladta Francist a Sampdoriának.

A teljes cikk a FourFourTwo.hu-n, IDE KATTINTVA olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik