Felkészülés: Orbán-gól és -gólpassz, biztos Leipzig-siker

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2019.07.26. 21:24
null
(Fotó: RB Leipzig/Twitter)
A német élvonalbeli RB Leipzig 3x45 perces felkészülési meccsen, 2–0-ra legyőzte a francia Rennes-t. A találkozón Gulácsi Péter és Willi Orbán is pályára lépett, a magyar válogatott védő pedig gólt szerzett, valamit gólpasszt is adott.

 

RB Leipzig–Stade Rennes 2–0

Julian Nagelsmann erős kezdővel állt fel a Rennes ellen, a Leipzigben megtalálható volt többek között a magyar válogatott kapus, Gulácsi Péter, valamint a német válogatott Timo Werner és Marcel Halstenberg is.

Az első 45 percben a lipcseiek álltak közelebb a gólszerzéshez, tizenegyeshez jutottak, ám Halstenberg nem tudta bevenni Tomás Koubek kapuját, a cseh kapus bravúrral védett.

A mérkőzés második harmadára csereként állt be Willi Orbán, aki az 52. percben megszerezte a vezetést a németeknek Christopher Nkunku szabadrúgása után. Gulácsi Péter helyére a 70. percben érkezett a svájci cserekapus, Yvon Mvogo.

A mérkőzés hajrájában úgy nézett ki, már nem változik az eredmény, az utolsó percben azonban Orbán Yussuf Poulsen elé tálalt, akinek már csak az üres kapuba kellett lőnie a labdát – a Leipzig 2–0-ra legyőzte a Rennes-t.

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MECCSEK

Köln–Bologna 3–1

Nagy Ádám az első félidőt végigjátszotta a Bolognában a Köln elleni mérkőzésen. Csapatán nem tudott segíteni, az olaszok sima, 3–1-es vereséget szenvedtek a frissen élvonalba feljutó német együttestől.

Freiburg–Kayserispor 2–0, 9–1

A Freiburg két találkozót is játszott egy délután alatt a török élvonalbeli Kayserisporral. Sallai Roland, bár azt nyilatkozta, teljesen egészséges, egyik meccsen sem volt a németek keretében. A Bundesligában szereplő gárda mindkétszer győzni tudott, először 2–0-ra, majd 9–1-re.

K-League Stars–Juventus 3–3

A Juventus a dél-koreai bajnokság All Star-együttesével találkozott, és sokgólos, élvezetes mérkőzésen döntetlent ért el. Az olasz bajnoknál betalált a fiatal saját nevelésű játékos, Simone Muratore, ezzel egyenlített (1–1) a Juve a 9. percben. Az ázsiaiak ezt követően elhúztak 3–1-re, Maurizio Sarri csapata azonban három percen belül két gólt szerzett, köszönhetően a francia válogatott Blaise Matuidinek és a 21 éves brazil középpályásnak, Matheus Pereirának. A 3–3-as végeredmény a 81. percben alakult ki.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik