Felkészülés: Neymarék drámai hajrában gyűrték le az ősi rivális Argentínát

Vágólapra másolva!
2018.10.16. 22:01
null
Brazília 1–0-ra legyőzte Argentínát (Fotó: AFP)
A brazil labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen a hosszabbításban szerzett góllal 1–0-ra legyőzte az ősi rivális Argentínát.

Lionel Messi továbbra sem tért vissza a válogatotthoz, hiányában az argentin nemzeti csapat az Ángel Correa, Mauro Icardi, Paulo Dybala támadósorral vágott neki a Brazília elleni összecsapásnak.

Tite együttese hamar magához ragadta a kezdeményezést, mezőnyben uralta is a játékot, igaz, ez lehetőségekben nem nagyon mutatkozott meg, sőt, a nyolcadik percben Giovani Lo Celso távoli lövése nem sokkal kerülte el Alisson Becker kapuját. A 29. percben Miranda közeli próbálkozását blokkolták a védők, majd a másik oldalon Dybala veszélyeztetett, ám maradt a gól nélküli állás, amely a félidőig nem is változott.

A második játékrész elején ismét Le Celso előtt adódott lehetőség, fejesét Alisson védte, később pedig Neymar, majd Arthur került helyzetbe, siker nélkül.

És amikor már mindenki elkönyvelte a gól nélküli döntetlent, jött Miranda, aki a 93. percben szöglet után megelőzte a rövid saroknál a kapust, és az argentin kapuba fejelt. Brazília ezzel 1–0-ra legyőzte az ősi rivális Argentínát.


FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
BRAZÍLIA–ARGENTÍNA 1–0 (0–0)
Dzsidda,
Abdullah király Stadion. V: Brych (német)
BRAZÍLIA:
Alisson – Filipe Luís, Miranda, Marquinhos, Danilo (Fabinho, 53.) – Coutinho, Casemiro, Arthur – Neymar, Firmino, Jesus (Richarlison, 65.). Szövetségi kapitány: Tite
ARGENTÍNA: S. Romero – Saravia, Otamendi, Pezzella, Tagliafico (Acuna, 81.) – Paredes, Battaglia, Lo Celso (Salvio, 73.) – Dybala (L. Martínez, 58.) – Icardi (G. Simeone, 88.), Correa (R. Pereyra, 67.). Szövetségi kapitány: Lionel Scaloni
G: Miranda (93.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik