Háromszor egyenlítettek a törökök Németország ellen

Vágólapra másolva!
2020.10.07. 20:35
null
Kai Havertz (21) két gólpasszt adott, de ez sem volt elég a német sikerhez (Fotó: AFP)
Németország 3–3-as döntetlent játszott Törökországgal a szerda esti felkészülési mérkőzésen.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Németország–Törökország 3–3 (1–0)
Köln,
RheinEnergieStadion, 300 néző. Vezette: Bastien (francia)
NÉMETORSZÁG:
Leno – Can, Koch, Rüdiger (Tah, 59.) – Neuhaus (Dahoud, 79.) – Henrichs, Draxler (Hofmann, 59.), Havertz (Amiri, 90.), Schultz (Gosens, 70.) – Waldschmidt, Brandt (Stark, 85.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw
TÖRÖKORSZÁG:
Günok – Sangare, Demiral, Ayhan (Kabak, 75.), Kaldirim – Yokuslu (Karaman, 63.), Tufan – Karaca (Tekdemir, 69.), Yazici (Tokoz, a szünetben), Kilinc (C. Ünder, a szünetben) – Ünal (Ömür, 85.). Szövetségi kapitány: Senol Günes
Gólszerző:
Draxler (45+1.), Neuhaus (58.), Waldschmidt (81.), ill. Tufan (50.), Karaca (67.), Karaman (90+4.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Két-két Nemzetek Ligája-találkozó előtt szükség volt egy kis bemelegítésre, így szerda este német–török találkozót rendeztek Kölnben. Azért csúcsfocit nem várhattunk az összecsapástól, főleg annak tükrében, hogy a németek alaposan felforgatott csapattal vágtak neki a meccsnek – a legutóbbi, Svájc elleni mérkőzéshez képest csak Bernd Leno, Antonio Rüdiger és Julian Draxler maradt benn a kezdőben. Ennyire azért nem tartalékolt a török csapat, de a legutóbbi mérkőzéshez képest Senol Günes kapitány is hat helyen változtatott.

A török csapat a módosításokkal együtt is kifejezetten szervezett társaság benyomását keltette – a stabil, masszív védekezés mellé több gólhelyzetet is sikerült kialakítania a vendégeknek. Ezzel szemben a több újoncot is avató németek – önmagukhoz képest mindenképpen – eleinte visszafogottan futballoztak.

Azonban ezzel együtt is igyekeztek irányítani a mérkőzést, és közvetlenül a szünet előtt Neuhaus, Julian Brandt és Kai Havertz közreműködése után Draxler szép mozdulattal, külsővel pöckölte el a labdát a kapuból kifutó Mert Günok felett – 1–0.

A szünet után szinte egyből jött a török válasz: Ozan Tufan kapta meg a labdát a tizenhatos előterében, a kapunak háttal, majd addig forgolódott, amíg át nem emelte a labdát mindenki felett. Gyönyörű mozdulat, a labda védhetetlenül hullott a kapuba – 1–1.

A második félidőre felpörgött a német válogatott, s ennek a kapott gól ellenére is hamarosan meglett az eredménye: az egyik újonc, Florian Neuhaus talált be remek összjáték és újabb Havertz-assziszt után – 2–1.

Sokáig azonban ekkor sem örülhettek a németek: a leghátul helyezkedő Neuhaust Efecan Karaca választotta el a labdától – a felvételek alapján nem teljesen szabályosan, volt is reklamálás –, majd a törökök 17-ese a kapuig gyalogolt, és elpasszolta a labdát Leno mellett – 2–2.

Még mindig volt fordulat: a csereként beálló Robin Gosens balról érkező beadásánál elszámította magát a török elhárítás, így Gian-Luca Waldschmidt köszönte szépen, és Günok kapujába bombázott – 3–2.

És amikor már végképp mindenki azt hitte, hogy nem lesz több gól, a törökök addig harcoltak, amíg be nem rúgták a harmadikat: szép összjáték végén Kenan Karaman szerezte meg a találkozó utolsó gólját – 3–3.

A kissé lassan induló első játékrész után összességében remek mérkőzést láthattunk, kiváló egyéni teljesítményekkel – hogy csak néhányat említsünk, elég a két gólpasszt adó Havertzre, a három kapott gólja ellenére is csapatát bravúrokkal segítő Günokra, vagy a csereként beálló és a játékot alaposan felpörgető, hatodik gólt szerző Karamanra gondolni.

Soha rosszabb felkészülési meccset!

PERCRŐL PERCRE

95. perc: TÖBB FORDULAT MÁR NINCS, VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK!

94. perc: ILYEN NINCS, HARMADSZOR IS EGYENLÍTENEK A TÖRÖKÖK! Újabb remek összjáték végén Ömür készít le a rendkívül aktív Karamannak, ő pedig nem hibázik a kapuval szemben! 3–3!

91. perc:
öt perc lesz a ráadás.

90. perc:
Havertz meccsének is vége, Amiri érkezik a helyére.

89. perc:
támadnak még a törökök, most Kaldirim ad be balról, nem talál társat középen. Nincs még vége!

87. perc: MAJDNEM OTT A HARMADIK EGYENLÍTÉS!
Karaman kerül remek helyzetbe a tizenhatoson belülre érve, kissé balról, ballal lő, a labda a keresztlécről pattan ki!

85. perc:
Ünal helyén Ömür a folytatásban a törököknél, Brandt helyén Stark a németeknél.

81. perc: OTT A HARMADIK NÉMET GÓL! Waldschmidt kapja a labdát Gosenstől a bal oldalról, a török védők elnézik, a német támadó köszöni szépen, és Günok „szemei közé” bombáz. A kapus bele tud érni, de védeni már nem – 3–2!

79. perc:
Neuhaus kiérdemelte a pihenőt, Dahoud érkezik a helyére – újonc helyett újonc.

77. perc:
Ünder követ el taktikai szabálytalanságot egy sárga lapért cserébe.

75. perc:
Kabak érkezik a pályára, Ayhant váltja.

72. perc:
jó kis mérkőzés lett belőle… Vajon van még fordulat?

70. perc:
Gosens érkezik Schulz helyére a németeknél.

69. perc:
Karaca le is jön, úgy tűnik, sérülés állhat a háttérben. Tekdemir váltja.

68. perc:
menetrendszerűen érkezik a reklamáció a németektől – tegyük hozzá, nem minden alap nélkül. Emre Can mindenesetre kap a szövegelésért egy sárga lapot.

67. perc: OTT AZ EGYENLÍTÉS MEGINT, KARACA! A török játékos leütközi – első ránézésre szabálytalanul – az előbb még gólt szerző utolsó embert, Neuhaust, majd elhelyezi a labdát a német kapuba. 2–2!

63. perc:
Yokuslu helyén Karaman a törököknél a folytatásban.

63. perc: GÜNOK!
Óriási bravúr az újabb gyönyörű német akció végén, a balról érkező centerezés után Brand jobbos tüzelését üti ki vetődve!

59. perc:
kettős német csere, Hofmann jön Draxler, Tah Rüdiger helyére.

58. perc: OTT IS A MÁSODIK NÉMET GÓL, NEUHAUS, AZ ÚJONC! Gyönyörűen kijátszott akció végén találnak be a hazaiak, szinte mindenki labdához ér az elöl lévők közül. Végül a jobbon futó Havertz teszi a labdát a középen érkező Neuhaus elé, aki okosan elhelyezi a labdát a jobb alsóba. 2–1!

55. perc: nagyon beszorul a török válogatott most, erős nyomás alatt a vendégek.

53. perc: MEGINT TÖRÖK HELYZET!
Ünder kerül lövőhelyzetbe, tüzel is, de Leno nagyot hárít!

50. perc: MICSODA GÓL, EGYENLÍT TÖRÖKORSZÁG! Tufan kapja meg a labdát Ayhantól a tizenhatos előterében, háttal a kapunak, majd addig forgolódik, amíg lőni tud. Remek mozdulattal, mindenki felett jobbal a bal felsőbe ível, Leno csak nézi – 1–1!

48. perc: BRANDT! Veszélyes német akció ismét, de a blokkról levágódik a labda!

47. perc:
Can magas átadása után Waldschmidt lő bal külsővel, de nem találja el a kaput.

46. perc: Yazici helyén Tokoz, Kilinc helyén Cengiz Ünder focizik a második félidőben.

46. perc: FOLYTATJUK!

45+1. perc: VÉGE AZ ELSŐ FÉLIDŐNEK!

45+1. perc: VEZET NÉMETORSZÁG! Ellenfele térfelén veszít labdát Törökország, majd Brandt és Havertz közreműködésével eljut a labda a jól helyezkedő Draxlerig, aki a tizenhatoson belülre érve kissé balról jobb külsővel átpöcköli a labdát a kilépő Günok felett. 1–0!

45. perc:
Egy perc lesz a ráadás.

45. perc:
Schulz kap átadást a leshatáron – mint kiderül, azon is túl.

43. perc:
Draxler szöglete után Günok húzza le a labdát, majd egy tökéletes kirúgással indítja is Kilincet, akit Schulz ütköz le szabálytalanul. Török szabadrúgás a jobb oldalról.

41. perc: NAGY HAZAI HELYZET!
Günok vakmerő passzába Brand nyúl bele, a felpassz után Waldschmidt tüzel, de a kapus egy nagy védéssel javítja a hibáját!

39. perc:
Neuhaus indítaná Waldschmidtet, de nem értik meg egymást, ellentétes irányba megy a labda és a csatár.

37. perc:
a játékvezető tartja fel a szerelni próbáló Neuhaust a középpályán. Meg is indulnak a törökök, Karaca beadása után bedobás jöhet.

35. perc:
Kaldirim lép oda Henrichsnek – majd rúgja a reklámtáblának a labdát erőből, amikor meghallja a sípszót. A játékvezető egyelőre szóban figyelmezteti.

33. perc:
érkezik középre a német szöglet, de a török elhárítás ezúttal is működik.

31. perc: MEGINT TÖRÖK SANSZ!
A megítélt szabadrúgás után jön a középre ívelés, de Yokuslu és Demiral sem tud lőni!

30. perc:
Karaca megint a földön, most a német passzhibát javítani próbáló Neuhaus pakol oda neki egyet.

27. perc:
Karacának közben ápolás kell, Draxler véletlenül odanyomott az arcára egyet a kezével. Azért megmarad a török.

26. perc: NAGY NÉMET SANSZ!
Havertz, Draxler és Brandt remek összjátéka után utóbbi lő, Günok elvetődve bravúrral hárít!

24. perc: FIGURA!
Yazici nem lő, nem bead, hanem löbböl – a sorfalról leváló Tufan lő is, de nem találja el jól a falevélként hulló labdát.

23. perc:
Draxler rúg oda elkésve Yokuslunak, ez is sárgát ér. Jöhet a török szabadrúgás kissé jobbról, kb. 30 méterről.

21. perc: SCHULZ LŐ.
Hosszan építgeti támadását a német nemzeti csapat, végül Emre Can ad jobbról középre. A középen érkezőknek túl magas az átadás, de a balon álló Schulz egy átvétel után tüzelhet – az oldalhálót találja el.

19. perc:
Yazici próbálkozik meg egy távoli lövéssel, Leno fogja.

18. perc:
megvan az első sárga lap, Rüdiger rúgja fel Karacát.

17. perc:
Neuhaus hozza fel a labdát, kiugratná Waldschmidtet, de elhal az akció.

16. perc:
Rüdiger hosszú, pontos keresztlabdát tálal a jobbon meginduló Henrichs elé. Ő befelé jön, Havertznek továbbít, aki kiviszi a szélre, majd bead, ám középen csak török védő van.

15. perc: SZÉP LÖVÉS AZ ÚJONCTÓL.
Német kényszerítő után Neuhaus lő kapura kb. 25 méterről, középről. Nem is rossz a balos löket, de középre megy, így Günoknak csemege.

13. perc: YAZICI, MI MARAD KI!
Balról kapja a labdát a török 11-es, ballal, rosszul helyezkednek a hazaiak. Yazici fordulásból egyből tüzelhet is, de az égbe lövi a labdát!

12. perc: KARACA!
A levágódó lövés után kipattanó labdát kapura bombázza, de ez is levágódik – Emre Can blokkol nagyot.

11. perc:
Ünal szépen, mellel készíti le a labdát a mellette induló Karacának, akit buktat a német elhárítás. A tizenhatos oldalvonalától jár a szabadrúgás.

10. perc:
hosszas német adogatás után megint jön a török ellentámadás, végül Leno lép ki a kapujából a túl hosszú indításra.

8. perc:
Yazici és Karaca vezetésével török kontra a jobbon, de az oda nem nézős passz ezúttal pontatlanságot szül – oda a lehetőség.

6. perc: OTT AZ ELSŐ GÓL, DE LES.
Szép német támadás végén jobbról jön a beadás. Waldschmidt lő, Günök kiüti a labdát, Draxler bepofozza a kipattanót, de lesről. Szabadrúgás kifelé.

5. perc:
Rüdiger passzolja el a labdát, Karaca és Sangare ellentámadása azonban gyorsan meghiúsul egy pontatlan sarkazás után.

3. perc:
a németek már át is veszik az irányítást, de lövés – egyelőre – itt sincs.

2. perc:
a bal oldalon indít támadást a török válogatott. Nem is rosszul: Yazici és Karaca összjátéka után csak kevésen múlik, hogy nincs meg az első lövés.

1. perc: KEZDÜNK!

ELŐZMÉNYEK

Két-két Nemzetek Ligája-találkozóra melegít ma este Kölnben a német és a török válogatott. A németek Ukrajnával és Svájccal, míg a törökök Oroszországgal és Szerbiával találkoznak.

A Kicker adatai szerint a felek eddig hússzor néztek farkasszemet egymással. Nem meglepő a német fölény: eddig 14 alkalommal diadalmaskodott a nationalelf, három iksz mellett három török siker született. Legutóbb napra pontosan kilenc éve találkoztak, akkor Eb-selejtezőn Isztambulban 3–1-re nyertek a németek.

Joachim Löw német kapitány egy újoncot is a pályára vezényel: Florian Neuhaust, a Borussia Mönchengladbach 23 esztendős középpályását. A hazaiaknál hiányzik Marc-André ter Stegen, Leroy Sané, Suat Serdar, Timo Werner és Ilkay Gündogan is, rajtuk kívül Löw pihenteti Toni Kroost, Manuel Neuert, Niklas Sülét, Joshua Kimmichet, Serge Gnabryt, és Leon Goretzkát, valamint Lukas Klostermannt és Marcel Halstenberget is.

Természetesen a törököknél is rotál Senol Günes szövetségi kapitány: a legutóbbi, szeptemberi Szerbia elleni mérkőzéshez képest hat helyen módosított a kezdőcsapaton.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik