Felkészülés: negyedóra alatt 4 gól, a Barca kiütötte a Napolit

Vágólapra másolva!
2019.08.11. 01:03
null
Luis Suárez (balra) és Antoine Griezmann jól megértették egymást a Napoli ellen (Fotó: FC Barcelona)
A Barcelona 4–0-ra legyőzte a Napolit a két labdarúgócsapat szombati, egyesült államokbeli felkészülési mérkőzésén, és ezzel megnyerte a La Liga–Serie A-kupát.

A két vezetőedző közül Ernesto Valverde változtatott többet a kezdőcsapatán a néhány nappal ezelőtti, miami mérkőzéshez képest: a Barcelona kezdőjéből csak ketten maradtak az Ann Arbor-i visszavágó kezdetére, Antoine Griezmann és Luis Suárez, míg Carlo Ancelotti csupán négyet cserélt.

A visszavágó kifejezés használata egyébként indokolt, hiszen a két felkészülési meccs egyben az első alkalommal kiírt La Liga–Serie A-kupa első és második felvonása is egyben.

A páros csata első felvonásáta Barcelona nyerte meg 2–1-re, és a szombati találkozó első félidejében is sokkal veszélyesebben futballozott, de a helyzetek ekkor még kimaradtak.

A fordulás után aztán gyorsan megszerezte a vezetést a Barca: a lesről kiugró Antoine Griezmann lövését még védte Alex Meret, Suárez azonban bevágta a kipattanót (1–0). A nápolyiak hevesen tiltakoztak, de hiába…

SUÁREZ: 1–0

A következő tíz percen belül aztán el is dőlt a meccs: előbb Griezmann váltotta gólra a leshatárról kilépő Jordi Alba passzát (2–0), majd egy gyors akció végén Suárez tekert remek mozdulattal a 16-os előteréből a kapu bal oldalába (3–0).

GRIEZMANN: 2–0

SUÁREZ: 3–0

És ezzel még nem volt vége: öt perccel később, egy felezővonal közeli labdaeladást büntető ellencsapás végén a már az első félidőben is nagyszerűen játszó Ousmane Dembélé is feliratkozott a góllövők közé (4–0).

DEMBÉLÉ: 4–0

A katalánoknál a mérkőzés utolsó negyedére beszállt Arturo Vidal, Arthur és Philippe Coutinho is, akik a Copa América helyosztói óta először léptek pályára.

Friss (sajtó)hír még a Barcelona háza tájáról, hogy a legfrissebb spanyol lapinformációk szerint a klub egyetlen eurót sem szánna Neymar megszerzésére, hanem több játékosát adná oda a PSG-nek a brazil sztárért cserébe.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
FC Barcelona (spanyol)–Napoli (olasz) 4–0 (0–0)
Ann Arbor,
Michigan Stadion, 60 043 néző.
Barcelona: Ter Stegen – N. Semedo (Ar. Vidal, 67.), Piqué (Umtiti, 67.), Lenglet, Jordi Alba – S. Roberto, F. de Jong, Alená (Arthur, 67.) – O. Dembélé (Abel Ruiz, 75.), L. Suárez (Rafinha, 67.), Griezmann (Coutinho, 67.)
Napoli: Meret – Hysaj (Di Lorenzo, 62.), Manolasz, Chiriches (Luperto, a szünetben), Gulam (Mário Rui, 62.) – Callejón, Allan (Zielinski, a szünetben), Fabián Ruiz, Elmasz (Insigne, a szünetben) – Verdi (Gaetano, 67.), Mertens
Gólszerző: L. Suárez (48., 58.), Griezmann (56.), O. Dembélé (63.)
A párharc összesített végeredménye: 6–1 a Barcelona javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik