Felkészülés: kétgólos hátrányból állt fel a Chelsea, jöhet az MU

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2019.08.03. 19:19
null
A Chelsea lejátszotta nyári utolsó felkészülési mérkőzését (Fotó: Twitter)
A Premier League jövő heti rajtjára készülő Chelsea 2–2-es döntetlent játszott a Borussia Möchengladbach elleni szombati felkészülési mérkőzésen.

A Kepa – Azpilicueta, Zouma, Christensen, Emerson (M. Alonso, 66.) – Jorginho, Kovacic (Kenedy, 67.) – Pedro (Kanté, 72.), Mount, Pulisic (Giroud, 67.) – Abraham (Barkley, 67.) összeállításban pályára lépő Chelsea háromszor többet találta el a kaput, mint német ellenfele, mégis örülnie kellett, hogy a végén döntetlenre mentette a találkozót.

A Mönchengladbach Alassane Pléa góljával szerezte meg a vezetést, a francia válogatott támadó Kepa rosszul kipasszolt labdájára csapott le, majd egy csel után a jobb alsóba lőtt (1–0).

Nem sokkal a szünet előtt megduplázta előnyét a Gladbach, egy kontra végén Jonas Hofmann pöckölte el a labdát a kapus lábai között – Pléa ezúttal a kiszolgáló szerepét vállalta magára (2–0).

A második félidőre felpörgő Chelsea akcióból továbbra sem tudott betalálni, tizenegyesből azonban kétszer is: előbb Tammy Abraham lőtt higgadtan a jobb sarokba egy erősen kérdőjeles ítélet után, majd Ross Barkley sem hibázott néhány perccel a lefújás előtt (2–2).

Frank Lampard csapatának ez volt az utolsó felkészülési mérkőzése, legközelebb a Premier League első fordulójában, a Manchester United ellen lép pályára a gárda.

TOPKLUBOK FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSE
Borussia Mönchengladbach (német)–Chelsea (angol) 2–2 (Pléa 13., Hofmann 39., ill. Abraham 59. – 11-esből, Barkley 86. – 11-esből)
Lille (francia)–AS Roma (olasz) 2–3 (T. Weah 19., Luiz Araújo 73., ill. Ünder 50., Zaniolo 62., 63.)
Atlético San Luis (mexikói)–Atlético Madrid (spanyol) 1–2 (Ibánez 11., ill. Camello 72., Portales 84. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik