Felkészülés: hiába Mertens bombagólja, belga iksz az oranje ellen

Vágólapra másolva!
2018.10.16. 22:37
null
A belgák hamar megszerezték a vezetést a hollandok ellen (Fotó: AFP)
A világbajnoki bronzérmes belga labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával. A svédek sem bírtak a szlovákokkal, Dánia viszont legyőzte Ausztriát.

Hamar megszerezte a vezetést Belgium, Dries Mertens már az ötödik percben bombagólt szerzett az igencsak szellős holland védelem ellen. A 27. percben egyenlítettek a vendégek, Arnaut Groeneveld használta ki kontra végén, hogy hibázott a belga védelem.

Mertens bombája



A második félidő a tesztelésről szólt: Roberto Martínez lecserélte a teljes támadósorát, míg Ronald Koeman a 74. percre már hat helyen is változtatott a holland együttesen.

Gól azonban nem született a folytatásban, Belgium hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott Hollandiával.

A két szomszéd ország együttesének párharca – vagyis a Derby der Lage Landen – 1905-ben kezdődött, azóta ez volt a 127. találkozójuk. A hollandok 1997 óta nem tudják legyőzni ősi riválisukat.

FELKÉSZÜLÉSI VÁLOGATOTT MÉRKŐZÉS
BELGIUM–HOLLANDIA 1–1 (1–1)
Brüsszel,
Baudouin király Stadion. V: Soares Dias (portugál)
BELGIUM: Mignolet – Alderweireld, Boyata, Denayer – Castagne (Meunier, 73.), Tielemans (Carrasco, 83.), Witsel, Chadli – R. Lukaku (Batshuayi, a szünetben), Mertens (Praet, a szünetben), E. Hazard (T. Hazard, a szünetben). Szövetségi kapitány: Roberto Martínez
HOLLANDIA: Cilessen – Dumfries (Hateboer, a szünetben), De Ligt (Rosario, a szünetben), De Vrij, Aké, Groeneveld (Vilhena, 61.) – Van de Beek (Van Aanholt, 61.), Blind, Strootman (L. de Jong, 73.) – Promes (Bergwijn, 73.), Depay. Szövetségi kapitány: Ronald Koeman
G: Mertens (5.), ill. Groeneveld (27.)

A TÖBBI MÉRKŐZÉSEN
Dánia–Ausztria 2–0 (Lerager 29., Braithwaite 93.)
Svédország–Szlovákia 1–1 (Guidetti 52., ill. Rusnák 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik