Felkészülés: Diego Simeone fia góllal debütált az argentin válogatottban

Vágólapra másolva!
2018.09.08. 08:32
null
Giovanni Simeone (balra) az első válogatott mérkőzésén betalált (Fotó: AFP)
Míg Európában a Nemzetek Ligájában vitézkednek a válogatottak, az amerikai szuperkontinensen felkészülési mérkőzések zajlanak. Az oroszországi világbajnokságon negyeddöntős Uruguay 4–1-re kiütötte Mexikót, Brazília Neymar vezetésével győzte le az Egyesült Államokat, míg az újjáépülő Argentína két debütálója, valamint Giovani Lo Celso góljával 3–0-ra nyert Guatemala ellen.

Az uruguayi együttesben Luis Suárez remekelt, a Barcelona támadója két gólja (egy szabadrúgásból, egy tizenegyesből) mellett egy gólpasszt is kiosztott, a mexikóiaknál nyoma sem volt a vb-n látott játéknak, igaz, több fiatal is lehetőséget kapott.

A brazil válogatottban ezúttal Neymar viselte a csapatkapitányi karszalagot az Egyesült Államok ellen, s ezt góllal ünnepelte a PSG klasszisa. Mellette Roberto Firmino talált be az összesen öt újoncot (Arthur, Richarlison, Dedé, Everton, Lucas Paquetá) avató selacaóban.

Debütálóból az argentinoknál sem volt hiány, s közülük ketten is góllal mutatkoztak be a megbízott szövetségi kapitány, Lionel Scaloni keze alatt. A Lionel Messit nélkülöző gárda Guatemalát múlta felül három góllal, Gonzalo Martínez kezdte meg a gólgyártást, majd a River Plate játékosa után Diego Simeone fia, Giovanni is betalált az első válogatott meccsén – a kettő között Giovani Lo Celso volt eredményes.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Kolumbia–Venezuela 2–1 (Falcao 55., Chara 90., ill. Machis 4.)
Egyesült Államok–Brazília 0–2 (Firmino 11., Neymar 43. – 11-esből)
Ecuador–Jamaica 2–0 (E. Valencia 17. – 11-esből, Ibarra 49.)
Mexikó–Uruguay 1–4 (Jiménez 25. – 11-esből, ill. Giménez 21., L. Suárez 32., 40. – a másodikat 11-esből, Pereiro 59.)
Argentína–Guatemala 3–0 (G. Martínez 27. – 11-esből, Lo Celso 35., G. Simeone 44.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik