Felkészülés: Anglia legyőzte Svájcot, elmaradt a történelmi kudarc

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.09.11. 22:53
null
Marcus Rashford gólja elég volt az angol győzelemhez (Fotó: AFP)
Anglia sorozatban három vereség után ismét nyerni tudott, Gareth Southgate együttese Marcus Rashford góljával 1–0-ra legyőzte Svájcot a két válogatott kedd esti felkészülési mérkőzésén.

A mérkőzés első 25 másodpercét fekete-fehérben sugározták a Kick It Out szervezet – amely a futballban előforduló diszkrimináció és rasszizmus ellen küzd – létrejöttének 25. évfordulója alkalmából, ilyenre közel ötven éve nem volt példa Angliában.

Gareth Southgate szinte a teljes csapatot kicserélte a spanyolok elleni Nemzetek Ligája-találkozóhoz képest, az angol kapitány sérülés miatt nem számíthatott Dele Allira, Harry Kane-nek pihenőt adott – igaz, a Spurs támadója végül csereként kapott fél órát –, ellenben Jack Butland, Ruben Loftus-Cheek, Fabian Delph, James Tarkowski és Danny Welbeck ott volt a kezdőben, utóbbi például majdnem 900 nap elteltével került be ismét.

A kedd esti, leicesteri mérkőzésnek tétje nem igazán volt, legfeljebb az, hogy az angol válogatott hármas vereségszériából érkezett (Horvátország, Belgium, Spanyolország), sorozatban négy meccset pedig még sohasem veszített el. A svájciak az Izland elleni 6–0-s NL-sikerrel „üzentek”, hogy nem lesznek könnyen legyőzhető ellenfelek.

Az első félidő ennek megfelelően zajlott, a házigazdát többször is csak Butland bravúrja mentette meg attól, hogy hátrányba kerüljön. A fordulás után már megvillantak az angolok, egy szöglet után Kyle Walkerhez került a labda, a Manchester City védőjének mintaszerű beadására Marcus Rashford érkezett középen, és közelről a kapuba lőtt (1–0). A 20 esztendős támadó a spanyolok ellen is gólt szerzett, pályafutása során először talált be két egymást követő válogatott meccsen.

Anglia újoncot avatott a 78. percben, ráadásul Ben Chilwell hazai pályán játszhatott (ugyanis a Leicester City védője), hasonló debütálása legutóbb egy bizonyos Paul Scholesnak volt (Manchester United – Old Trafford, 1997).

Újabb gól már nem született, így az angol válogatott elkerülte a történelmi zakót, és némi önbizalmat szerzett az októberi, spanyol- és horvátországi utazás előtt.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
ANGLIA–SVÁJC 1–0 (0–0)
Leicester, King Power Stadion. V: Turpin (francia)
Anglia:
Butland – Walker, Maguire, Tarkowski (Stones, 61.) – Alexander-Arnold (Trippier, 78.), Delph (Henderson, 68.), Loftus-Cheek (Lingard, 61.), E. Dier, Rose (Chilwell, 78.) – Welbeck (Kane, 61.), Rashford. Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Svájc:
Sommer – Schär, Djourou, Akanji (Mehmedi, a szünetben) – Lichtsteiner, Zakaria (E. Fernandes, 66.), G. Xhaka, Freuler (Zuber, 66.), R. Rodríguez (Moubandje, a szünetben) – Shaqiri (Seferovic, 80.) – Gavranovic (Ajeti, 66.). Szövetségi kapitány: Vladimir Petkovic
G: Rashford (54.)

TOVÁBBI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Lengyelország–Írország 1–1 (Klich 87., ill. O'Brien 53.)
Észak-Írország–Izrael 3–0 (S. Davis 13., Dallas 41., Whyte 67.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik