Felkészülés: a Fradi légiósa beállt, ukrán iksz az olaszokkal

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.10.10. 22:49
null
Ruszlan Malinovszkij (jobbra) ünnepli az ukránok egyenlítő gólját (Fotók: AFP)
Az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott az ukránokkal Genovában. A vendégeknél az utolsó húsz percet a Ferencváros légiósa, Ivan Petrjak is a pályán töltötte.

A találkozót a Sampdoria és a Genoa otthonául szolgáló Luigi Ferraris Stadionban rendezték meg, hogy segítsenek felhívni a figyelmet az augusztusi genovai hídszerencsétlenségre és az áldozatok hozzátartozóinak megsegítésére. A Morandi híd leszakadása következtében 43 ember vesztette életét, akiknek a tiszteletére a mérkőzés 43. percében megállt a játék, és a két csapat játékosai, valamint a szurkolók tapssal adóztak az elhunytak emléke előtt.

Chiellini és Burda tapsa
Chiellini és Burda tapsa

A Donnarumma – Florenzi (Piccini, 84.), Bonucci, Chiellini, Biraghi (Criscito, 88.) – Verratti (Bonaventura, 70.), Jorginho, Barella (Lo. Pellegrini, 78.) – Bernardeschi (Immobile, 57.), Insigne (Berardi, 78.), Chiesa összeállításban szereplő olasz válogatottat Girgio Chiellini vezette ki a pályára, aki 98. alkalommal lépett pályára a nemzeti csapatban, ezzel utolérte az olasz örökranglista hetedik helyén álló Gianluca Zambrottát.

Az első félidőben Andrij Pjatov, az ukránok kapusa több bravúrt is bemutatott, a szünet után azonban az ő lelkén száradt az olaszok vezető gólja, amelyet Federico Bernardeschi szerzett. A Juventus támadójának lövését a Sahtar Doneck kapuvédője kitenyerelhette volna szögletre, ehelyett a saját kapujába segítette a labdát (1–0).

A vendégek válaszára nem sokat kellett várni, hét perccel később Ruszlan Malinovszkij egyenlített szép mozdulattal (1–1).

A folytatásban az ukránok futballoztak veszélyesebben, a 71. percben Malinovszkij szabadrúgásból a lécet találta el, majd néhány másodperccel később Tarasz Sztepanenko fejesét Gianluigi Donnarumma szép reflexmozdulattal hárította. Ezt követően az ukrán válogatottba beállt Ivan Petrjak, a Ferencváros légiósa, aki ötödször szerepelt a nemzeti együttesben, és nem sok hiányzott ahhoz, hogy kiosszon egy gólpasszt Viktor Cigankovnak.

Újabb gól végül nem esett, így Olaszország sorozatban az ötödik hazai meccsén sem nyert, ami 93 év után a leghosszabb negatív szériája. Ráadásul egymást követő nyolcadik fellépésén is kapott gólt, erre legutóbb 1959-ben volt példa.

Az olaszok négy nap múlva Lengyelországban lépnek pályára a Nemzetek Ligájában, míg az ukránok október 16-án a cseheket fogadják.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Olaszország–Ukrajna 1–1 (0–0)
Genova,
Luigi Ferraris Stadion. Vezette: Obrenovic (szlovén)
Gólszerző: Bernardeschi (55.), ill. Malinovszkij (62.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik