Fehéroroszország: különleges gólörömmel üzentek az ausztrál szurkolóknak – videó

H. D.H. D.
Vágólapra másolva!
2020.05.03. 10:38
Mint arról beszámoltunk, viccesen hangzó neve miatt a semmiből tett szert jelentős nemzetközi rajongótáborra a fehérorosz bajnokságot hét forduló után vezető FK Szluck – ezt most egy különleges gólörömmel hálálták meg a fehérorosz együttes játékosai.

A világ legkülönfélébb részéről csatlakoznak az emberek azFK Slutsk Worldwide Facebook-oldalhoz,amelyet néhány ausztrál fiatal hozott létre. A nem mindennapi történetben hatalmas szerepe van a koronavírus-járványnak, amelynek hatására a világon szinte minden jelentős sporteseményt elhalasztottak vagy félbeszakítottak, a sportimádó drukkerek pedig mi mást tehettek volna, túlélők után kutattak a csatatéren. Így bukkantak rá a zavartalanul üzemelő fehérorosz bajnokság egyik mérkőzésére, és ragadta meg fantáziájukat az éppen pályára lépő FK Szluck (a Slutsk szó angolosan kiejtve cafkákat jelent) vicces neve. A fiatalok poénból létrehoztak egy rajongói oldalt a klubnak, majd ők lepődtek meg a legjobban, hogy ezzel milyen lavinát indítottak el.

Ráadásul a drukkerek indulóval és anyagilag is támogatták a klubot, amely így elkerülheti a csődöt. A játékosok éppen ezért szombaton, a Dinamo Minszk elleni bajnokijukon az egyik góljuk után kengurut utánozva üzentek az ausztrál szurkolóknak.

ABFF | Belarus Premier league, Maxline 1 league on Twitter

Best celebration in the world right now!!! Players of @SlutskSfc send their greetings to their Australian fans. https://t.co/RMQbg7dpMA



A Szluck egyébként 2–1-re legyőzte a Dinamo Minszket, így továbbra is vezeti a fehérorosz bajnokságot.

A Szluck védője, Vitalij Trubila egy videointerjúban úgy fogalmazott, meglepődtek, hogy hirtelen számos ausztrál és brit szurkolójuk lett, de egyértelműen motiválja őket a csapat iránti érdeklődés, továbbá reméli, hogy így igazán nagy klubbá tehetik a Szluckot.

Around The Bloc on Twitter

Football for @BelFootFeder is in the worlds' sights Thanks to @TheRealALM , @mturnerATB and @nixontalks had a chat to @SlutskSfc defender Vitali Trubila on worldwide support, being in the spotlight and much much more. Podcast out tomorrow / video interview out Monday https://t.co/ZZde7lEUWA



FEHÉROROSZORSZÁG
7. FORDULÓ
FK Minszk–Tarpeda-BelAZ 2–5
Ruh Breszt–Gorogyeja (Haradzeja) 1–1
Dinamo Minszk–FK Szluck 1–2
Belsina–Breszt 0–3
Vityebszk–Szlavija Mozir 2–3
BATE–Nyeman 3–1
Szoligorszk–Iszlacs Minszk 4–0
Szmolevicsi–Energetik BGU 0–2
Az élmezőny állása:1. Szluck 16 pont, 2. Tarpeda-BelAZ 14, 3. BATE 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik