Tovább menetel a Bayern, megvan az európai Szuperkupa is

TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS  (percről percre)TÓTH ÁDÁM (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)
Vágólapra másolva!
2020.09.24. 20:45
A Bayern München a Bajnokok Ligája után megnyerte az európai Szuperkupát is, miután a budapesti mérkőzésen hosszabbítás után 2–1-re megverte az Európa-liga aranyérmesét, a Sevillát.
Tovább menetel a Bayern München, megvan az európai Szuperkupa is (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Tovább menetel a Bayern München, megvan az európai Szuperkupa is (Fotó: Szabó Miklós) – A GALÉRIA MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

 

EURÓPAI SZUPERKUPA
BAYERN MÜNCHEN (német)–SEVILLA FC (spanyol) 2–1 (1–1, 1–1, 2–1) – hosszabbítás után
Budapest,Puskás Aréna, 15 500 néző. Vezette: Taylor (angol)
Bayern München:Neuer– Pavard, L. Hernández (J. Martínez, 99.), Süle, Alaba (J. Boateng, 112.) – Goretzka (A. Davies, 99.), Kimmich – Sané (Tolisso, 70.), Th. Müller, Gnabry – Lewandowski. Vezetőedző: Hansi Flick
Sevilla:Bono – Jesús Navas, Diego Carlos, Koundé, Escudero – Jordán (F. Vázquez, 94.), Fernando, Rakitic (Óliver Torres, 56.) – Suso (Gudelj, 73.), L. de Jong (en-Nesziri, 56.), Ocampos. Vezetőedző: Julen Lopetegui
Gólszerző:
Goretzka (34.), J. Martínez (104.), ill. Ocampos (13. – 11-esből)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Igazodási pont lett a szájmaszk az életünkben. Mindennapos kellékévé vált az embernek a koronavírus-járvány idején, ám egészségmegőrző funkcióján túl a Budapestre látogató szurkolók klubhovatartozását is szimbolizálta csütörtök este. A mintegy tizenhatezer szimpatizáns betartotta a szigorú egészségügyi szabályokat: a kötelező maszkviselet mellett a testhőmérséklet-vizsgálat sem jelentett akadályt a beléptető kapuknál. A nézőtéren csak a közösséget alkotók (családtagok, barátok) ülhettek egymás mellé, a büfék előtti soroknál mindenki figyelt az előírt másfél méteres távolság betartására. A könnyebb tájékozódás érdekében kijelölt útvonalak segítették a Puskás Arénában bóklászókat, ahogyan a csütörtöki mérkőzés iránytűként szolgálhat az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) számára. Mint arra már többször utalt Aleksander Ceferin elnök, a budapesti összecsapás megnyithatja a szurkolók számára a kapukat az UEFA által rendezett találkozókra.

Nemcsak emiatt lesz hivatkozási pont a Bayern München Sevilla elleni játéka, hiszen sokáig emlékezetes ütközetet láthattak a kilátogató nézők. Kisebb meglepetésre a spanyol gárda szerzett vezetést tizenegyesből: Ivan Rakitic tűnt el David Alaba szorításában, az Anthony Taylor által megítélt büntetőt Lucas Ocampos értékesítette a 13. percben (0–1). A német rekordbajnok magasabb sebességi fokozatba kapcsolt egygólos hátrányban, és sorra dolgozta ki az ígéretesebbnél ígéretesebb lehetőségeket. Az első harminc percben azonban Thomas Müller, Benjamin Pavard és Robert Lewandowski sem tudta bevenni Bono kapuját. Nem úgy, mint Leon Goretzka, aki mesteri összjáték után egyenlített a 34. percben (1–1). Noha az első félidőben a BL-győztes akarata érvényesült többnyire, Julen Lopetegui El-aranyérmes együttese állta a sarat.

A második félidőben is veszélyesebben kezdett a Sevilla, mint riválisa. Káprázatos támadást követően hiába került helyzetbe Luuk de Jong, a kapu jobb alsó sarkába tartó labdát Manuel Neuer hárította. A bajor gárda, pontosabban Robert Lewandowski lesgóllal „felelt” vetélytársa próbálkozására, s a 63. percben Leroy Sané is hamar örült góljának, azt is érvénytelenítették… Az andalúziai együttes csak percekre tudott kibújni a szorításból, de végül kihúzta 1–1-es döntetlennel. A rendes játékidőben tehát nem született döntés, így mindkét együttes folytatta hosszú veretlenségi sorozatát: a Bayern a teljes tavaszi szezonban, míg a Sevilla február óta nem talált legyőzőre. Sorsszerű volt, hogy egymással sem bírnak…

A hosszabbításban sem lassítottak a csapatok, a spanyol gárda néhány centire volt attól, hogy ismét magához ragadja a vezetést. Jusszef en-Nesziri hintába ültette David Alabát, de Manuel Neuer jobb bokával kapufára „segítette” a labdát. A világklasszis német labdarúgó nemrégiben a PSG elleni BL-döntőben babonázta meg a támadókat, oroszlánrészt vállalt abban, hogy csapata nem került hátrányba.

Aztán csereként érkezett a 2013-as prágai Szuperkupa-mérkőzés müncheni hőse, Javi Martínez, és újfent megmentőként lépett elő (2–1)! A spanyol középpályás Csehországban tizenegyespárbajra mentette a Chelsea ellen utóbb megnyert összecsapást, most meg a 104. percben bólintott okosan Bono kapujába (öt perccel pályára lépését követően), amivel kiharcolta csapatának a győzelmet. A Bayern München története során másodszor hódította el a serleget, úgy tetszik, a triplázás mellé európai Szuperkupa jár!

„Hat hónap után végre stadionba mehetünk, ez fantasztikus”

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

A mérkőzés összefoglalója

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik