Európai Szuperkupa: a Sevilla elnöke szerint a Bayern az esélyesebb

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2020.09.22. 21:59
null
José Castro Carmona Európa tíz legjobb csapata közé sorolja a Sevillát (Fotó: AFP)
A Sevilla FC elnöke szerint a Bayern München esélyesebb a csapatánál, de a spanyol klub győzni érkezik a labdarúgó Európai Szuperkupáért kiírt budapesti mérkőzésre.

„Egészen nyilvánvaló, hogy az esélyes a Bayern, és nem csak azért, mert félelmetesen jó csapat. Esélyes azért is, mert a klub működése elképesztő gazdasági alapokon nyugszik. Jelenleg egyértelműen a legjobb csapat. Ennek ellenére a Sevilla mindent meg fog tenni, hogy megnehezítse a dolgát. Ne felejtsük el, hogy mindkét együttes megnyerte a maga sorozatát. A Bayern a Bajnokok Ligáját, a Sevilla az Európa-ligát. Biztos, hogy egy különleges és nagyon szép meccs lesz. Meglátjuk, tudunk-e majd borsot törni az orruk alá” – fogalmazott José Castro Carmona kedden, a Kossuth Rádió Sportvilág című műsorában.

A sportvezető hangsúlyozta, a Sevilla „mindig, minden mérkőzést meg akar nyerni”, sosem gondol a vereségre. Szerinte ez most sincs másként, noha ezúttal borzasztóan nehéz dolguk lesz. Abban viszont biztos, hogy a Sevillának meglesznek a lehetőségei.

„Én azt mondom, hogy a koronavírus most mindenhol jelen van. Ami a csapatot illeti, mi egy buborékban leszünk, mindentől elzárva. Sajnos a vírus nem ismer határokat, nem magyar, spanyol, német vagy éppen olasz jelenségről beszélünk. Bizonyára nem volt könnyű meghozni a döntést, de most ez van, a mérkőzés Magyarországon lesz, mi pedig lejátsszuk, és megpróbáljuk megnyerni” – mondta a klubelnök arra reagálva, hogy Hansi Flick, a bajorok vezetőedzője úgy nyilatkozott, nem ért egyet a találkozó megrendezésével, miután Németországban járványügyi szempontból rizikós területnek minősítették Magyarországot.

José Castro Carmona arról is beszélt, hogy Európa legjobb tíz csapata közé sorolja a Sevillát, miközben a maga évi 200 millió eurójával jóval kevesebb pénzből gazdálkodik, mint az előtte álló klubok.

„Az, hogy remek játékosok távoznak, nem új a számunkra. Nagy összegeket kapunk értük, így tovább tudunk építkezni. Másrészről pedig mindig hozunk helyettük újakat. Ez a dolgok rendje: egyesek visszavonulnak, mások mennek és megint mások jönnek” – utalt arra az elnök, hogy nyáron Éver Banega és Sergio Reguilón személyében ismét két meghatározó játékos távozott a Sevillától.

A BL-győztes Bayern München csütörtökön 21 órától a Puskás Arénában játszik az El-győztes Sevillával. A koronavírus-járvány kitörése óta ez lesz az első találkozó az európai szövetség (UEFA) versenyrendszerében, amelyre beengednek nézőket. A találkozón 20 ezer néző lehet jelen, ami a létesítmény teljes befogadóképességének 30 százalékát jelenti. Mindkét csapat részére 3000 jegyet biztosított az UEFA. A fennmaradó jegyek megvásárlására a lehetőséget kisorsolta a beérkezett több tízezer igénylésből. A Sevilla 2500 jegyet visszamondott, és bejelentette, hogy csak 500 szurkolója kíséri el a csapatot Budapestre, míg a Bayern részéről várhatóan 2100 szurkoló érkezik a meccsre.

EURÓPAI SZUPERKUPA
Csütörtök, 21.00:Bayern München (német)–Sevilla (spanyol) (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

A SEVILLA KERETE AZ EURÓPAI SZUPERKUPA-MÉRKŐZÉSRE
Tomás Vaclík, Bono, Javi Díaz – Juan Soriano, Jesús Navas, Alejandro Pozo, Diego Carlos, Jules Koundé, Sergi Gómez, Sergio Escudero, Marcos Acuna, Fernando, Gudelj, Joan Jordán, Ivan Rakitic, Óliver Torres, Franco Vázquez, Óscar, Lucas Ocampos, Suso, Bryan, Munir, Luuk de Jong, Jusszef en-Nesziri, Carlos Fernández

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik