Eurofutball: a trófeahalmozó tréner visszatért a Benficához

B. L.B. L.
Vágólapra másolva!
2020.07.18. 09:19
null
Szerdán Carioca bajnoki címet ünnepelhetett a Flamengóval (Fotó: AFP)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság leendő ezüstérmese, a Benfica bejelentette korábbi edzője, Jorge Jesus visszatérését. A 65 éves portugál szakember legutóbb a Flamengót irányította, de élt a szerződésben foglalt felbontási jogával, így visszatérhet volt csapatához.

 

Azt nem lehetne állítani, hogy a mögöttünk hagyott 13 hónap alatt tétlenkedett volna, hiszen a Flamengo ebben az időszakban megnyerte a Libertadores-kupát, a brazil bajnokságot és Szuperkupát, valamint dél-amerikai Szuperkupát is (összesen hat trófeát szerzett), miközben a klubvilágbajnokságon csak ráadásban kapott ki a BL-győztes Liverpooltól.

Jorge Jesus 2009 és 2015 nyara között irányította a Benficát, a lisszaboniakkal három bajnoki címet, egy Portugál Kupát, öt Ligakupát és egy Szuperkupát nyert – valamint kétszer is Európa-liga-döntőig vezette a klubot.

A Benfica hiába állt sokáig jól a jelenlegi kiírásban, és vezetett hét ponttal a Porto előtt (54–47) a rangadójukat megelőzően, ezt követően csúnyán visszaesett, és az utolsó két forduló eredményétől függetlenül ezüstérmes lesz (71–79).

Így búcsúzott a Flamengo



Így köszöntött a Benfica

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik