Eurofutball: Skóciában futballozik a levegő ura, Willi Orbán az élmezőnyben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.04.15. 17:45
null
Marcelo Guedes a topligák legjobb védője, ha fejjel kell menteni (Fotó: AFP)
Az öt európai topligában a lyoni Marcelo Guedes, az egyéb európai bajnokságokat is tekintve a skót Hearts védője, Christophe Berra a leghatékonyabb fejjel – derül ki a svájci székhelyű Sporttudományok Nemzetközi Központja (CIES) legfrissebb tanulmányából.

A CIES által vizsgált első vagy másodosztályú európai labdarúgóligákban Christophe Berra, a skót Hearts védője a leghatékonyabb a fejjel megvívott párharcokban (86.9%) – olvasható a jelentésben. Őt a portói Felipe Augusto és az angol másodosztályban szereplő Milwall bekkje, Jake Cooper követi (85.5). Előkelő helyezést ért el a Mol Vidi korábbi magyar válogatott védője, Juhász Roland is, aki a 19. az egyéb ligák listáján (82.1%).

Ha csak az öt topligára koncentrálunk, az élen a lyoni Marcelo Guedes áll. A brazil 85.5 százalékos mutatót tud a magáénak. Mögötte csupa Premier League-játékos sorakozik: Harry Maguire (Leicester), Virgil van Dijk (Liverpool) és Shane Duffy (Brighton). A magyar válogatott Willi Orbán (RB Leipzig) az előkelő 21. helyen található 77.4%-kal, a Bundesligában pedig a hatodik legjobbnak számít.

A fejpárbajokban leghatékonyabb védők listája, az 5 topligában, ill. a következő 26 bajnokságban (Forrás: CIES)
A fejpárbajokban leghatékonyabb védők listája, az 5 topligában, ill. a következő 26 bajnokságban (Forrás: CIES)

A teljes lista ide kattintva olvasható!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik